browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Melker Ulvön

En lättdriven expeditionskajak med lekfull karaktär

Melker Ulvön finns i två storlekar Low Volume LV för paddlare mellan 50-85 kg och High Volume HV för paddlare mellan 75-110 kg. Melker Ulvön HV är längre, bredare och får därmed högre vikt och mer packvolym. Kajakerna är utrustade med roder och skedda och finns i färgerna orange, turkos och vit. Kontakta oss för mer information, köp eller hyra.

 

Melker Ulvön LV

Längd: 500 cm
Bredd: 51,5 cm
Sittbrunn: 81×43 cm
Packvolym: 18+65+115 liter
Vikt: 22,5 kg
Pris: 19 900 sek

 

Melker Ulvön HV

Längd: 530 cm
Bredd: 53,5 cm
Sittbrunn: 81×43 cm
Packvolym: 20+75l+135 liter
Vikt: 24,5 kg
Pris: 19 900 sek

 

En lekfull expeditionskajak med bra packvolym som passar stora som små

Vår ambition med Ulvön är att erbjuda en riktigt bra kombination av expeditionskajak (packutrymme, lättdriven och hög marchfart) och lekfullhet (manöverbarhet/teknisk paddling, fånga surf etc).

Det har vi uppnått tillsammans med Magnus de Brito, där vi sneglat på surfskis med stor volym i förskepp och lång vattenlinje, samtidigt som de kraftiga slagen erbjuder teknisk paddling och manöverbarhet. Lite mindre initialstabilitet till förmån för grym slutstabilitet.

Sittbrunnen/sargen saknar lårstöd, för att erbjuda möjligheten till att använda benen för bättre kraftöverföring, samtidigt som paddlaren får ordentligt tag under sargen vid tuffare förhållanden, kantning, rollning etc.

 

Nominerad till svensk form och utsett till årets friluftsprodukt

När det gäller materialval använder vi en kombination av bambukomposit och core-mat, vilket ger en lätt och vridstyv konstruktion. Dessutom lite mer miljövänligt, då bambu är en helt förnyelsebar resurs.

Melker Ulvön nominerades till ”Årets Frilutfsprodukt” med motiveringen ”Hållbarhet, innovation, design och prisvärdhet i en perfekt kombination”.

Produkt kalalog Melker kayaks 2017