browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Melker Väderö

Lätt, Stabile & Miljövänlig

En trygg allround kajak för dig som vill ha bra stöd i sittbrunnen när du paddlar.

Den är en lekfull allroundhavskajak att utvecklas med; väl avvägd initial- och slutstabilitet, snabb och lättmanövrerad, enkelt placerad fikalucka med integrerad och medtagbar drybag, samt väl tilltagna packutrymmen för längre övernattningsturer.

Medium Volume

Optimal paddler weight: 50-85 kg
Length: 520 cm
Width: 58 cm
Cockpit size: 79 cm x 39 cm
Storage: 75l + 115l
Weight: (Base/Stripe) 24 kg
Weight: (Bamboo) 23 kg

 

High Volume

Optimal paddler weight: 75-110 kg
Length: 520 cm
Width: 58 cm
Cockpit size: 83 cm x 43 cm
Storage: 75l + 115l
Weight: (Base/Stripe) 24 kg
Weight: (Bamboo) 23 kg

 

Melker Väderö är en vidareutveckling av Melker Norröra, en av Europas mest sålda havskajaker, där 100-tals timmar lagts ned på att helt göra om däcket och ytterligare förbättra och förfina skrovet.

Kajaken har en tidlös design och tillverkas delvis i FSC-certifierad bambu, vilket tillför viktiga egenskaper som lätt, slitstark och miljövänlig – då bambu är ett naturligt snabbväxande gräs och helt återvinningsbart.

Melker Väderö är framtagen i nära samarbete med äventyraren och Friluftsfrämjandets ambassadör Sören Kjellkvist och Magnus de Brito, en av Sveriges främsta kajakdesigners.

För varje såld Melker Väderö i bambukomposit bidrar Melker Kayaks med 500 kronor till projeket Låt Östersjön Leva. En riktigt bra investering, för både din fritid och i miljön!

Här kan du läsa tidningen Outlifes testresultat av Melker Väderö