browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Strandstädardag

Vi älskar havet och att tillbringa tid i skärgården. Havsströmmarna är mycket viktiga för det marina livet och vårt nordliga klimat. Men havsströmmarna för även med sig plast och skräp som hamnat i havet och viss del att detta hamnar på våra stränder. Omkring 5 badkar med skräp i timmen når våra stränder i Bohuslän, här finner du mer fakta kring marin nedskräpning.

Det är anledningen till att vi investerat tid och pengar i projekt som bidrar till minskad nedskräpning. Men vi måste också göra något åt det skräp som hamnat och fortsätter hamna på våra stränder och öar. Därför tar vi tillfället att arrangera en strandstädardag den 5 maj på Nordiska kusträddardagen. Då alla vi som älskar Bohuslän, haven och naturen tar ett gemensamt krafttag och paddlar ut till öar och skär för att samla upp skräp tillsammans. Dagen avslutas med att vi samlas kring elden och avnjuter en gemensam fika. Dessutom kommer det finnas tillfälle att testa årets modeller Melker kajaker närmare bestämt Melker Rödlöga, Melker Trossö, Melker Väderö, Melker Ulvön och den familj & hund vänliga Melker Örskär.

När:
Lördagen den 5 maj kl 14-17 (Nordiska kusträddardagen)
Onsdagen den 8 augusti kl 15-17 (Västerhavsveckan)
Var:
Skärgårdsidyllens kajakcenter i Grönemad, Grebbestad
Hur:
Ta med egen kajak eller meddela ifall du vill hyra en kajak eller SUP/paddelbräda. Tillsammans utgår vi från vårt kajakcenter och paddlar ut till en ö eller fler beroende på hur många vi blir. Vi avbryter strandstädningen för att avnjuta en gemensam fika. Om det är de rätta förhållandena tänder vi en brasa och ser om vi kan hitta några härliga ätbara växter för att krydda fikat med något nyskördat.

Vi har med sopsäckar, handskar och fika till alla.

Anmäl dig nu:
Kontakta oss gärna och berätta hur många ni blir, och hur länge ni siktar på att vara med, så tar vi med tillräckligt med utrustning och fika. 🙂

Har ni inte möjlighet att närvara vid dessa tillfällen arrangerar vi även vrakgodsvandringar och vrakgodsworkshops för grupper året om. Följ oss och vårt miljöarbete på facebook.com/vrakgods

Om du inte kan vara med på nordiska kuststädardagen, så arrangerar vi även mindre uppskräpningsevent året runt. Om du, ditt företag eller dina vänner vill vara med på en uppskräpning och vrakgods workshop, vrakgods  walk eller boka en vrakgods weekend, ta bara kontakt så hjälper vi dig.