browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Gourmetpaddling

Gourmet paddling

Gourmet paddling

Kajak för livsnjutare, vid södra delen av Kosterhavets Nationalpark och Grebbestads skärgård

Vi utgår från Grönemad, strax utanför Grebbestad och beger oss direkt ut i pärlbandet av kobbar och skär. Här är vattnet som saltast och klipporna som kalast. Vi befinner oss vid det sydligaste området av Kosterhavets Nationalpark och stryker utmed kobbar och passager och ser ostronens hemvist på nära håll. Har vi tur stöter vi även på en säl eller två.
Vi paddlar söderut för att passera Otterön, där Taube spenderade mycket tid hos Siv från Hjärterön och skrev sånger som ”Så länge skutan kan gå”. Vi paddlar in till Grebbestad, där ni lämnar kajakerna på stranden och går till Anders på restaurang Telegrafen för en välförtjänt 2-rätters lunch eller middag. Telegrafen är en av Grebbestads stoltheter och sedan ett flertal år uppmärksammad i the White Guide. Självklart gör vi ett strandhugg på vägen. Datum efter överenskommelse för grupper om minst 4 deltagare.

Restaurang Telegrafen

Restaurang Telegrafen

Förkunskaper

Du behöver inga förkunskaper för att följa med på en dagstur. Turen i sig är en introduktion till kajakpaddling där vi kontinuerligt tränar på de grundläggande färdigheter du behöver. Vi förutsätter dock att du är simkunnig och att du fyllt minst 15 år.

Tid & Plats

Lunch: Vill ni bli upphämtade i Grebbestad möts vi där kl. 9.00 och i annat fall ses vi kl 9.30 vid vattnet i Grönemad. Ungefär kl 12.30 är vi i Grebbestad där ni kan avnjuta välförtjänt lunch.

Middag: Vi ses kl 15.00 vid vattnet i Grönemad eller om ni vill bli upphämtade i Grebbestad kl 14.30. Ungefär kl 18.00 är vi i Grebbestad där ni kan avnjuta välförtjänt middag.

Pris

1 450 kr/person

Ingår i priset

I priset ingår all nödvändig paddelutrustning (kajak, paddel, sittbrunnskapell och flytväst), transport av dig till iläggningsställe, rengöring av kajaker och utrustning, samt färdledning och instruktion. Vi bokar även bord, så att du bara kan slå dig ner vid ett bord och slipper vänta när du kommer till restaurangen. I priset ingår 2-rätters lunch/middag (förätt & huvudrätt) exklusive dryck.