browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Skärgårdsturen

Foto: Annelie Pompe

Guided archipelago tour

Har du länge drömt om att uppleva och utforska vår skärgård från första parkett det vill säga sittbrunnen i en kajak. Ta chansen och följ med oss på en guidad tur i en av världens vackraste skärgårdar enligt CNN och många med oss.

Vi möts upp vid vårt kajakcenter i Grönemad, Grebbestad och har en kort genomgång innan vi  beger oss ner till stranden och sedan ut bland kobbar och skär på en 3 till 4 timmar lång tur, med strandhugg på lämplig ö utifrån väder och vind där vi bjuder på fika eller lunch beroende på turens längd.

Vi värnar om det lokala och vad säsongen har att erbjuda så sommartid brukar lunchen bestå av rökt makrill och på vintern bjuds ni på en värmande fisksoppa. Till detta serveras lokala delikatesser i form av tångknäcke, grebbestad öl och andra lokala favoriter.

Guidad tur i skärgården

Grebbestad är världskänd för sina ostron och under turen kommer vi att bekanta oss med ostronen i sin naturliga miljö. Våra guider delar även med sig av sina kunskaper om djurlivet ovan och under ytan. Vintertid finns det goda chanser att se ejder och på våren den populära strandskatan och ifall vi har tur ser vi även en säl längst vår tur.

Målsättningen med turen är att ni ska få en behaglig introduktion till paddling och vår fina skärgård. Turen hålls året om och under september till maj erbjuds turen med torrdräkt under namnet vinterpaddling.

Förkunskaper

Du behöver inga förkunskaper.  Vi förutsätter dock att du är simkunnig och att du fyllt minst 15 år. Turen i sig är en introduktion till kajakpaddling där vi kontinuerligt tränar på de grundläggande färdigheter du behöver. Du kan med fördel ta med vatten, solglasögon och ombyte. Fler tips finner du i vår packlista.

Strandhugg med fika

Pris

Turen finns två alternativa turer den lilla turen på ca 3 timmar inkluderar en fika medan standard turen tar ca 4 timmar och inkluderar en lättare lunch i bohuslänsk stil. Vi hämtar inspiration från årstid och prioriterar lokala leverantörer.

950 sek per person för 3 timmar ink. guide och fullt utrustad kajak och fika
1250 sek per person för 4 timmar ink. guide och fullt utrustad kajak och picknick/lunch

Boka Skärgårdsturen!