Fisketurer

Hummer, kraba och makrill

Första måndagen efter den 20 september startar det omtalade hummerfisket som varar april månad ut. Vi har möjlighet att erbjuda fisketurer där ni själva får vara med och vittja tinor och ta del av det salta äventyret. Förutom hummer är det mycket möjligt att få upp krabbor, sjöstjärnor och kanske en och annan fisk som simmat vilse in i hummertinorna. Det är en rik och spännande naturupplevelse. Dessutom har ni möjlighet ordna färsk hummer som ni tillagar själva, tillsammans med oss eller på någon av de mysiga restaurangerna i Grebbestad.

Hos oss kan du bo och njuta av krabb- och makrillfiske året om, även om det passar sig bäst en solig sommardag. Tillsammans med våra samarbetspartners kan du åka ut i den yttre skärgården, fiska, dra upp krabbtinor och bara njuta av den storslagna naturen. Fisketurerna varar vanligtvis 2 timmar inklusivs en lättare fika längs en läsida.

Med den “lilla båten” har vi möjlighet att på egen hand erbjuda det mindre sällskapet på 2-4 personer en unik och genuin upplevelse. Vi kommer närmare naturen och kan njuta av fisket och havet tillsammans. Vi går ut och antingen drar ett par hummer/krabbtinor eller helt enkelt tar med dörj eller annat fiskeredskap för att prova lyckan i den närliggande skärgården.

Dessa turer erbjuds av oss och våra samarbetspartners som har har möjlighet att ta sig an större sällskap upp till 12 personer.

Pris

Krabb- och fisketur (maj-sept) 595 kr/pers
Hummerfiske (fr hummerpremiären- 30 april) 750 kr/pers.
Boende från 1000 kr/natt.

[cml_media_alt id='3296']Havsöring[/cml_media_alt]
Havsöring

Havsöring

Första april blir havsöringen lovlig från Kullen i söder till Strömstad i norr. Månader av längtan är över och stränder och vikar fylls av öringälskare. Vattentemperaturen är relativt hög och om man hittar lagom lä för vinden kan det nog bli riktigt bra.
Minimimåttet är 45 centimeter och mindre fisk än så ska ovillkorligen återutsättas. I början av säsongen brukar stora flugor och färgglada skeddrag vara effektivast. Hemtagning i lugnt tempo brukar vara säkrast.

Ifall du vill hyra stuga,  köpa hummer, hummer middag eller bad i vårt utomhusbadkar från Hikki går det att ordna.
[nggallery id=19]