Utomhusgymmet i havet

Flytta träningen till havet med vårt koncept “motionskortet”. Ifall man tränar på gym och vill hålla sig i form gäller det att ha en varierad träning och att bibehålla kontinuiteten under hela året.

När våren och sommaren kommer är det inte längre lika lockande att träna inomhus och i vart fall inte under de soliga dagarna. Då kommer du istället ned till oss med ditt kajak-motionskort och plockar ut din kajak och tar en eller ett par timmars motionspaddling.

Friskvårdsbidrag för att paddla

För att göra detta extra förmånligt erbjuder vi er att teckna ett motionskort 10 gånger 4 timmar för 2500 kr, du sparar 1500 kr. Om du inte vill låsa dig vid ett träningskort har vi en rad kajak kurser, sup och yoga klasser  du välja bland. Du vet väl om att kajakpaddling är friskvårdsberättigat och att du kan använda ditt friskvårdsbidrag.

Det finns en rad olika rutter och svårighetsgrader att välja mellan, nedan ger vi förslag på ett par olika turer.

Blå rutt (skyddad):
Bastholmen, Käften & Källarholmen runt ca 2,5 nm (3,7 km), mestadels inomskärs.
Ifall man vill utöka den blå rutten kan man ta svängen om Ostronbanken på Pinnö och tillbaka via Gåsö, Fiskholmarna, Källarholmen. Detta ger en mestadels skyddad paddling om ca 4 nm (7,4 km).

Orange rutt (exponerad):
Utökning av blå rutt med tillägg av Gåsö, Sadeln ger ca 5 nm (9,2 km), både inom och utomskärs

Ytterligare förslag:
Lökholmen runt och tillbaka ca 4 nautiska mil, mestadels skyddade vatten
Otterön runt och tillbaka ca 8 nautiska mil, inomskärs och öppet hav
Berätta för oss vilken utmaning, sträckning och tidsintervall du önskar så hjälper vi dig hitta en lämplig rutt. Här kan du läsa om en lämplig dagstur som utgår från vårt huvudcenter i Grönemad, Grebbestad – varmt välkomna

 

 

Motionspaddling