Skärgårdsidyllen Paddlers Paradise Kayak & outdoor outfitter in Grebbestad

Havsstudio på egen ö

Öppnar upp Havsstudion för gäster efter 20 år

20 år efter June Haglunds bortgång, har familjen bestämt att Havsstudion skall öppnas upp för allmänheten. Havsstudion på ön Långaskäret har mer eller mindre stått orörd, som ett museum, de senaste 20 åren och tiden har gjort att det finns ett stort behov av renovering innan Havsstudion kan öppnas upp för övernattande gäster.

Planen är att endast ta emot två gäster åt gången. Hållbart och småskaligt med gott om plats och med ambition att ge möjlighet för gäster att komma när det är som bäst, dvs när det inte är som flest i området. Gäster som får Havsstudion som ligger självt på en ö, exklusivt för sig själva. Havsstudion har använts som en fristad, där det funnits tid för återhämtning, fiske, bad, varit högt i tak och där kreativiteten har fått flöda. Något som det fortsatt kommer tas fasta på. Miljö, historia, mat och kultur kommer att vävas samman.

Foto: Bruno Maltor
Foto: Ingela Holgersson

Gästerna kommer att kunna välja mellan att paddla ut till ön eller bli utköra med båt. Måttet av äventyrlighet får gästerna själva bestämma.

Den hårda vintern med islägg i hamnarna, har gjort att Skärgårdsidyllen Kayak & Outdoor, som drivs av Ingela  och hennes man Marcus, har fått skjuta fram starten av arbetet på ön. Renoveringen på Långaskäret som är på en egen ö strax utanför Grebbestad, är planerad att vara klar till Midsommar 2021.
Bokning av övernattning i Havsstudion eller av små grupper som söker en exotisk möteslokal, kommer släppas under våren.
Fram till dess går det fint att boka Skärgårdsstugan eller någon av våra andra stugor och boenden.

För att vara först med att få reda på när bokningarna till Långaskäret släpps, följ oss på facebook.com/skargardsidyllen och #skargardsidyllen

24 timmars ön

Öppningserbjudande
Bokningar för sommaren 2021 släppas tisdag 1 juni

Från 5 000 sek per person i dubbelrum, där ni har exklusiv tillgång till Havsstudion inkluderat hemlagad frukost, skaldjursmiddag, kaffe & dessert, guidad båttur eller transport av bagage till ön, kalla bad, badrock & handduk.
Du har även möjlighet att komma i egen båt och lägga till vid Havsstudions brygga.

1 person 7 500 sek/natt
2 personer 10 000 sek/natt
Barn – förfrågan
Konferens/Möte – förfrågan

Vi har öppet Havsstudion året om från tisdag till söndag.
Vi har stängt söndagskvällar och måndagar, då det är dålig tillgång på färska skaldjur. Den professionella fiskarflottan går ut tidigast måndag morgon kl 5:00 och kommer i land med sin färska fångst obestämd tid senare på dagen.

Bokningen för sommaren 2021 öppnar i juni.
Njut av omgivningarna i kajak, på paddelbräda/ SUP eller en båttur.

Tillval 
Guidad kajaktur eller nybörjarkurs i kajak från 950 sek/person
Guidad SUPtur eller nybörjarkurs på SUP från 650 sek/person
Privat SUP Yoga 1 500 sek/ 60 min
Privat yoga – fysisk yoga/ yinyoga på bryggan/ inomhus 60 min 1 500 sek
Har du tidigare paddelerfarenhet kan du välja att ta dig till ön med kajak eller paddelboard från 600 sek/person
Fiske- eller båttur från 650 sek/person

Om vädret tillåter

Work in progress

12 April 2021

Idag vaknade vi mitt i en ny snöstorm.

Vi trodde att vintern hade lämnat oss och att våren, kanske till och med sommaren, hade kommit. Men det här är typiskt aprilväder. Vi blev inte helt förvånade.

Vad som glädjande nog överraskade oss mer, var den enorma uppmärksamhet och värme som vi fick från Turistrådet Västsveriges alla följare, när Västsverige publicerade nyheten om vårt arbete på ön. Detta inlägg har genererat en våg av hälsningar och gratulationer, intresse från allmänheten och nationell såväl som internationell media.

Det värmer och ger oss ännu mer energi att förbereda Havsstudion/ 24 timmars ön inför sommaren.

Tack för all kärlek och alla hälsningar.
Vi ser fram mot att dela våra resultat av arbetet på ön i maj, om inte tidigare, här i bloggen.

Winter is back, but we are getting forward in the process.

11 Mars 2021

I process
Idag snöar det, så vintern är tillbaka.
Vi vaknade upp till 15 cm snö och hade en fantastisk morgonpromenad, eftersom snöplogen inte kommer förrän senare till vår lilla fiskeby Grönemad.

Vi har haft några viktiga möten de senaste veckorna, eftersom isen är borta från havet.

Vi har träffat en byggnadsteknisk expert som varit ute på plats och hjälpt oss igång med byggprocessen. Det är mycket positivt, då vi fick reda på att vi kan göra alla delar av Havsstudion som vi har drömt om under de senaste månaderna.

Vi har träffat lokala snickare som kommer hjälpa oss med renoveringen. Vi börjar med utsidan. Taket läcker delvis, så vi måste byta lite av den underliggande träkonstruktionen och lite takpapp. Vi måste också byta ut fasaden, eftersom den har torkat ut och spruckit. Samtidigt byter vi från röd kopparfärg till traditionell järnvitriol, vilket kommer att ge Havsstudion en grå patina med åren.

Fönstren måste renoveras och vi överväger att byta ut några eftersom de är i dåligt skick.

Vi planerar också att träffa en rörmokare som ska undersöka vattenledningarna ut till ön. Och snart skall vi även träffa elektrikern för att undersöka statusen på elledningarna. Det hjälper mycket om vi har el igång när snickarna kommer på plats fram i april.

Tills vidare;
Klart slut!

Ingela

Time to dream.

14 Februari 2021

Dags att drömma
Jag har alltid tyckt om att drömma. Jag tror att det är när du tillåter dig att drömma som du kommer i kontakt med ditt inre. Och det är då dina inre visioner som legat och slumrat uppenbarar sig.
Du låter ditt omedvetna arbeta. Ofta samtidigt som många andra processer är igång och det är faktiskt då det helt plötsligt blir väldigt tydligt, klart och konkret. Som ett pussel, där alla bitar ramlar på plats.

Under Januari och Februari har vi haft några riktigt underbara och drömmande dagar.

Mina bästa sätt för att drömma och visionera är;
1. Vandra längs havet
2. Ta ett varmt bad eller en bastu
3. Bläddra i tidskrifter (ja, jag erkänner att jag har fått några av mina mest lysande idéer när jag bläddrade i magasin som Elle och Damernas Värld).

Idag är det dags att göra en plan, lägga in tider i kalendern, boka in några möten och få arbetet att gå framåt.

Värme,
Ingela

June Haglund, source of inspiration and mother to Ingela who together with her husband Marcus have created Skärgårdsidyllen, wich means the idyllic archipelago.

16 Januri 2021

Idag var det 20 år sedan min mamma dog. Nu är det dags att gå vidare.
Det är dags att öppna ön och Havsstudion för allmänheten. Havsstudion har mer eller mindre lämnats orörd, som ett museum, under de senaste 20 åren. Så nu är det hög tid för renovering och polering för att vi skall kunna öppna upp dörrarna för övernattande gäster.

Ön och Havsstudion har alltid varit en liten privat tillflyktsort. En plats för att ta time-out.
Av naturen. I naturen.
Läsa. Reflektera. Vila.
Bada.
Umgås.
Äta.
Skriva.
Skapa.
Och måla.

Det är det här som vi vill återskapa. Och öppna upp för andra.

Vi kommer att försöka uppdatera våra framsteg och processer i denna blogg.
Välkommen ombord för att följa vår historia!

Ingela