16 maj 2021

På G

Nu går det framåt.
Denna vecka kom sommaren.
Och snickarna!
Det är det lokala företaget Greby Bygg som kommer hjälpa oss med snickararbetet. Till vår hjälp kom även Vallström Marin från grannbyn Havstenssund som transporterade ut verktyg och material för att renovera taket där det läcker och fasaderna. I retur och i land fick vi med oss ca 500 kg järnskrot som legat på havets botten och skrotat så länge jag kan minnas. Nu skall det vidare till skroten för att återanvändas. Skönt att slå två flugor i en smäll och göra lite gott för miljön och vår omgivning också! 🙂

Vi fick även i land de gamla furumöblerna och några garderober som också kommer återanvändas på annat håll. Och vad vi kommer att ersätta dom med kommer du få se så småningom.

Under månaden som gått har vi även träffat Tanums kommun och rätat ut några frågetecken, vilket känns underbart.

Skepp och hoj!
Nu drar vi till havs igen.

Ingela

Det gäller att hålla sig på avstånd så att inget oförutsett händer när vi fiskar upp metallskrotet som skall i land och vidare till skroten. Skrot som legat på havets botten sedan mannaminne. Det var fina bultar och högkvalitativt järn – inget slarvbygge här utan gammalt skickligt hantverk. Fast vi kan inte lista ut vad det har varit.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.