Havsupplevelse deluxe

Kajak, skaldjurstallrik och ostronprovning till havs. Varför välja när man kan få allt. Välkommen till det pittoreska samhället Grönemad strax utanför Grebbestad. Här möter du lugnet och två  familjeföretag som gjort sig världskända för att erbjuda exklusiva skärgårdsupplevelser. Det ena företaget med paddling och det andra med sin fina träbåt och sjöbod från slutet av 1800-talet.

Guidad skärgårdpaddling
Vi möts upp vid Skärgårdsidyllen Kayak & Outdoors kajakcenter i Grönemad, Grebbestad. Efter en kort genomgång beger oss ner till stranden och ut bland kobbar och skär.

Grebbestad är världskänt för sina ostron och under turen kommer vi att bekanta oss med bl a  ostronen i deras naturliga miljö. Våra guider delar även med sig av sina kunskaper om djurlivet ovan och under ytan, den lokala historien och kulturen som präglat området.

Utifrån väder och vind stannar vi till för ett strandhugg på lämplig ö där vi sträcker på benen och bjuds på fika innan vi beger oss tillbaka till kajakcentret.

Skaldjurstallrik på Everts Sjöbod
I Everts Sjöbod har bröderna Karlsson dukat upp en skaldjurstallrik med färska skaldjur som kommer direkt från havet utanför. Du får smaka färska räkor, kräftor och musslor med tillbehör som räkröra, aioli, ost och bröd. Till måltiden kan du välja mellan lokala drycker utan eller med låg alkoholhalt. Avrundning med kaffe och något sött.

Ostronprovning till havs
Klockan två stiger du på en av Everts sjöbods träbåtar för att få prova ostron i dess rätta element – till havs. Ni åker ut bland kobbar och skär, där du bland annat kommer lära dig hur man öppnar ostron och hur de bäst avnjuts.

Pris
Måndag-Fredag: (vår & höst)
3450 sek/person

Ordinarie pris:
3950 sek/person

I priset ingår :
Skärgårdspaddling ink. guide och fullt utrustad kajak och fika.
Lunch – skaldjurstallrik med tillbehör, dryck, kaffe & kaka
Ostronprovning till havs
Boka: Bokningsförfrågan betala offline