Kajak för livsnjutare, vid södra delen av Kosterhavets Nationalpark och Grebbestads skärgård

Vi utgår från Grönemad, strax utanför Grebbestad och beger oss direkt ut i pärlbandet av kobbar och skär. Här är vattnet som saltast och klipporna som kalast. Vi befinner oss vid det sydligaste området av Kosterhavets Nationalpark och stryker utmed kobbar och passager och ser ostronens hemvist på nära håll. Har vi tur stöter vi även på en säl eller två.

Vi utforskar vår fina skärgård och stannar till på lämplig ö där vi avnjuter medhavd fika och får tillfälle att utforska ön till fots och kanske klättra upp på en höjd och få en överblick och ett annat perspektiv av området vi paddlat genom. Därefter beger vi oss tillbaka till kajakcentret och ni har möjlighet att byta om innan ni beger er till Grebbestads finaste restaurang där vi bokat ett bord och ni kan avnjuta en välförtjänt lunch eller middag. Detta är ortsbefolkningens favoritrestaurang som belönats med priser och omdömen av White guide mfl.

Förkunskaper

Du behöver inga förkunskaper för att följa med på en dagstur. Turen i sig är en introduktion till kajakpaddling där vi kontinuerligt tränar på de grundläggande färdigheter du behöver. Vi förutsätter dock att du är simkunnig och att du fyllt minst 15 år. Du kan med fördel ta med vatten, solglasögon, bad/neoprene- skor och ombyte.

Pris

I priset ingår all nödvändig paddelutrustning (kajak, paddel, sittbrunnskapell och flytväst) samt certifierad guide. Vi bokar även bord på vår favoritrestaurang. I priset ingår förutom den guidade turen en lunch eller middag med måltidryck enligt nedan.

Lunch turen:
1 650 kr/person

Middags turen: 
1 950 kr/person

Boka plats/Intresseanmälan