Skärgårdsidyllen Paddlers Paradise

Se & Göra

HAV

Kajak & Kanot

Paddla kajak med oss eller på egen hand, här kan du läsa om våra kajak turer och kurser. Om du föredrar att paddla kanot eller i sjöar kan du kontakta Minto som har sin verksamhet 30 minuter från oss.

Paddelboard SUP

Paddla paddelboard SUP med oss eller på egen hand, här kan du läsa om vår uthyrning, kurser och guidade turer

Båtturer

Låt inte upplevelsen sluta vid stranden. Om du har båtvana kan du hyra din egen båt eller så följer du med på en båt och fisketur med oss eller våra samarbetsparter för att uppleva vår vackra skärgård. Om ni är större sällskap rekommenderar vi en tur med M/S Donalda, Everts Sjöbod eller en dagstur till Väderöarnas värdshus.

Kosterhavet nationalpark

Besök Sveriges första och enda marina nationalpark hit kommer du med färjor från Strömstad. På koster kan du paddla kajak, besöka Naturrum och få mer kunskap om nationalparken, följa med på en strandexkursion eller boka en nationalparkspaddling.

Väderöarna

Upptäck Väderöarna som du kan se i horisonten. Här kan du äta, bada bastu eller badtunna och bara njuta av den storslagna vyn.

Dykning

Upptäck Bohuslän under ytan med Bröderna Klämming, West Point divers eller Dyk Leif som ni finner i vår närhet.

Havets skafferi

Lär er mer om tång med Catxalot, Ostron med Bröderna Klemming, Hummer med Everts sjöbod eller avnjut en mussellunch i det fria med oss.

VANDRING

Munkarna

I Grönemad finner du fantastiska stenformationer och en ”grotta” även kallad Munkarna eller Munkkyran, Veddö som mejslats fram under istiden.

Tjurpannan

Strax norr om Grebbestad finner du Tjurpannans naturreservat ett av bohusläns mest beryktade och omtalade naturreservat, välkänt bland sjöfolk för dess mäktiga skådespel när hav och vind bjuder upp till dans, se här

Fler vandringar

Det finns så många fina vandringar i området att vi tillägnat ett par sidor specifikt åt vandring.

NATUR

Älgafallen

Besök Bohusläns högsta vattenfall Älgafallen på 46 meter och läs om vår historia och se fornminnen, en lagom dagstur från Grebbestad.

Ranebo friluftscenter

Ranebo friluftscenter finner sevärdheter som Amundshatt, Rövargrottan och mycket mycket mer, väl värt ett besök eller två.

Älgparken

I Dals-Ed finner du Älgparken som har 8 tama älgar som du kan komma och besöka.

SKIDÅKNING

Längdskidåkning

I Tanums kommun finns flera skidspår för den som vill ge sig ut på en åktur. För mer information  och aktuell spårinformation.

Utförsåkning

Närmaste utförsåkning finner du i Åmål Skicenter ca 1,5 timmes bilfärd. Här finner du en prisvärd och familjevänlig anläggning som passar bra för en dagstur eller två.

KULTUR

Mejeri

Greby Mejeri producerar ostar, yogurt, fil och mjölkprodukter från lokala gårdar. Här säljs även honung, bröd och annat lokalproducerat. Mest uppskattat och nog deras glass och mjölk som man själv får tappa på flaska.

Vitlycke Museum

Vitlycke museum återfinns i UNESCOS världsarvslistan som innehåller de natur- och kulturarv runt om i världen som anses särskilt enastående och av stor vikt för hela mänskligheten.

Akvarellmuseum

På Nordiska Akvarellmuseet stimuleras alla sinnen genom att blanda konst med fantastisk natur i storslagna omgivningar.

RESTAURANG

Telegrafen

Telegrafen är den lilla restaurangen i Grebbestad med det stora hjärtat. Känd för sina goda fiskrätter.

Greby

Greby är både hotell och restaurang med bästa läget mitt i hamnen på bryggan som myllrar av besökare under sommarhalvåret. Här finns god mat, bra live musik och fina hotellrum och konferenslokaler.

Madvraget

Skeppare Thorsten Klevsäter och hans fru Lisbeth Stensson bjuder dig ombord på en fantastisk måltid i deras mysiga fiskebåt som fungerar som restaurang Madvraget när den inte är ute på tur som m/s Donalda. Det är absolut nödvändigt att boka bord då det är få platser vilket skapar en personlig och exklusiv känsla.

Qskär

På bryggan i Grebbestad ligger Q Skär Restaurang & Barenligt många – ”Bryggans Pärla” som är öppen året om.

Mer tips och information finner du på www.vastsverige.se

CAFE

Sjögrens i backen

Familjen Sjögren har varit bagare i flera generationer. Idag driver Kicki Sjögren Grebbestads mest populära och välbesökta caféer, Sjögrens i backen.

Falkeröds Trädgårdscafe

Välkommen till Falkeröds Trädgårdscafé, en grön oas i Grebbestad. Här kan du avnjuta matiga eller söta kreps allt efter tycke och smak. Det finns även mer traditionell fika i form av kaffe, bulle och kaka.

SHOPPING

Sportshopen

I Grebbestad finner du nordens största sport outlet butik. Förutom fantastiska kläder och utrustning finner du även en fin restaurang, lekrum och många trevliga aktiviteter så som skridskobana, skateboard ramp och uppträdanden av världsartister.

Shopping center

Om köplusten faller på finner du flera shopping center i vår närhet varav Tanums shoppingcenter är det minsta men närmsta följt av Nordby och Torp.

Oslo/Göteborg

Grebbestad har nära till storstaden, både Göteborg i söder och Oslo i norr. Vi har många gäster som bor hos oss nära havet och tar en dagstur till stan för att få det bästa av två världar.

FAMILJ

Nordens Ark

Nordens Ark som är öppet alla dagar året om får du möta ett 60-tal utrotningshotade vilda djur så som fjällräv, varg, utter, havsörn och järv etc.

Nöjespark

Liseberg, Sveriges största nöjespark finner du i Göteborg och i Oslo hittar Tusenfryd som är Norges största nöjespark.

Kustsimmarna

Längst Bohuslän erbjuder Kustsimmarna simskola  i havet för barn och ungdomar.

Äventyrspark & Höghöjdsbana

För den äventyrlige kan vi varmt rekommendera ett besök till Dalslands aktivitetsbolag, Klättring på Gränsen och Hafsten allt inom 1 timmes resväg i olika väderstreck.

Bio & Bowling

I Grebbestad finner du Storm Restaurang & Biograf som erbjuder bio, restaurang och virtuell bowling. Om du vill ha riktig bowlinghall får du bege dig till Strömstad food court eller Eds Bowlinghall. Det finns även större biografer i Strömstad och Uddevalla.

HÄLSA

Gym

Inom ett par kilometers avstånd från Grebbestad finner du inte mindre än tre stora gym Tedactive Gym, Nordic Wellness och Tanumstrand.

Golf

Det finns också många golfklubbar i området bland annat Mjölkeröds golfklubb och Fjällbacka golfklubb som bland annat anordnade nordiska golfmästerskapet.

Tennis

Det finns möjlighet att boka tennisbana både i Grönemad och i Grebbestad.

Nattliv

På bryggan i Grebbestad finner du en rad restauranger och uteserveringar bland annat Terrassen, Malcoms kök & bar, Storm Restaurang & Biograf, Röde orm och på Tanumstrand anordnas aktiviteter året om.

SPA

I Grebbestad finner du Tanumstrand, 30 minuter norr om oss finner du Strömstad SPA, Badanstalten och 45 minuter söder hittar du Vann SPA. I Göteborg rekommenderar vi St Jörgen SPA