Med bil

Från Olso 2 tim
Från Gardemoen Flygplats 2,5 tim
Från Göteborg 1,5 tim
Från Landvetter flytplats 1,5 tim

Kajakcenter – Grönemad, Grebbestad

Ni finner oss nere vid stranden vid Grönemad, Grebbestad! Här möts ni av Marcus och Ingela som startat och driver Skärgårdsidyllen. Här har vi öppet året om och har möjlighet att skräddarsy lösningar utifrån era behov. Ni finner oss i Grönemad ca 2 km från Grebbestad Kyrka.

Ifall du kör mot Grebbestad svänger du av Tanumsvägen väster innan kyrkan på Grönemadsvägen. Följ skyltarna och vägen tills du ser havet då svänger du av sista avtagsvägen till höger skyltat Grönemads småbåtshamn. Här finner du en stor parkeringsplats mellan stränderna. Kajakerna finner du vid vår sjöbod som ligger söder (till vänster ifall du tittar ut mot havet) om parkeringsplatsen, närmare bestämt Grönemadsvägen 73. Ifall ni använder er av google maps för att navigera kan ni skriva skärgårdsidyllen och välja vårt center på Grönemadsvägen.

Låt dig inspireras av en av våra kajakfilmer från Grönemad Grebbestad!

Parkering

Vid badplatsen 100 meter nord om vårt Kajakcenter finns det möjlighet att parkera fram till kl 22 året om. Övrig tid rekommenderar vi infartsparkeringen som ni finner vid Charlottenlund ca 2 km från vårt Kajakcenter. Om du önskar parkera bilen närmare vårt Kajakcenter har vi även några platser i den lokala småbåtshamnen där ni kan långtidsparkera mot en extra kostnad.

Skärgårdsidyllen Grönemad

Kajakstation – Rossö

Här har vi samarbete med naturum och Rossö hamncafe som är en av fem entréer till Kosterhavets marina nationalpark. Här får du en bra introduktion till nationalparken samt möjlighet att avnjuta en god måltid eller fika i samband med din kajaktur. Bäst gör du i att boka kajaken via hemsidan men det går även bra att hyra kajak på plats (i mån av tillgänglighet).

En kajakstation innebär att vi inte har egen personal på plats. Deras kunskaper och servicenivå är begränsad vilket ställer högra krav på dig som hyr kajak utan guide. Det är därför extra viktigt att du lämnar kajaken i fint skick och meddelar eventuella skador så att även gästen efter dig får en fin upplevelse.

Parkering

Vid badstranden ca 100 meter från Rossö hamncafé finner du en parkering där du kan stå över dagen. Det finns även långtidsparkering ca 500 meter ost om hamnen. Du passerar den på vägen ut mot cafét. Fråga personalen på cafét vart du kan parkera om du är osäker.

Rossö är en perfekt plats att utgå ifrån då den har mycket att erbjuda i alla väderstreck, väderlekar och kunskapsnivåer. Norr om Rossö finner du Strömstad och Tjärnö havslaboratorium som du kan nå inomskärs eller utomskärs. Söder om Rossö finner du Kockholmen, Resö, Kalvö-Lindö-Trossö etc och om du styr väster når du Kosterrännan och den yttre skärgården.

Kajakstation – Ekenäs, Sydkoster

Här finner ni vår samarbetspartner Koster Cykeln och Hotell Ekenäs, vid färjeläget Ekenäs på lummiga Sydkoster. Här kan du hyra våra fina kajaker och boka turer. Bäst gör du i att boka kajaken via hemsidan men det går även bra att hyra kajak på plats (i mån av tillgänglighet). Då når Koster enklast via västtrafiks färjor, varmt välkomna!

På Koster samarbetar vi med ett lokalt cykeluthyrningsföretag vilket innebär att vi inte har egen personal på plats. Deras kunskaper och servicenivå är begränsad vilket ställer högra krav på dig som hyr kajak utan guide. Det är därför extra viktigt att du lämnar kajaken i fint skick och meddelar eventuella skador så att även gästen efter dig får en fin upplevelse. Sommarpersonalen här kommer från hela Sverige och hela världen. Att arbeta på Koster är ett populärt sommarjobb och instegsjobb.

Parkering Strömstad

I centrala Strömstad är parkeringen avgiftsbelagd max parkeringstid  är 3 timmar.  Vid sjukhuset och på Uddevallavägen (Lokstallet, Stationen och Torskholmen) kan man parkera upp till 24 timmar. Vid Canning och Oslovägen (vid Taxi) ca 1 km från centrum kan du parkera upp till 7 dygn. Sommartid finns det långtidsparkeringar gratis P-buss till centrum. Läs mer om parkering i Strömstad och parkeringskarta med information om tidsbegränsning, avgifter etc.

Skärgårdsidyllen Koster