Kurser

Vi erbjuder kurser för den nyfikna nybörjaren, motionären, livsnjutaren och alla som vill njuta av vår fina skärgård. Kurserna utgår från våra kajakcenter i Grönemad, Grebbestad, Rossö och Ekenäs, Sydkoster. Kurserna leds av en eller två ledare beroende på gruppens storlek. Vi erbjuder fullt utrustade kajaker och du får paddla en kajak som passar din storlek och vikt. Hos oss får du en trevlig och trygg paddelupplevelse under säkra förhållanden. Vi erbjuder även dagsturer och flerdagsturer.

Nybörjarkurs

Turen är till för dig som är nyfiken och intresserad av att prova på att paddla kajak. Vi går igenom grunderna tillsammans och paddlar en fin tur tillsammans i den närmsta inre skärgården väl skyddad och anpassad till premiärturen.Inga förkunskaper krävs läs mer om nybörjarkursen – prova på paddling

När: maj-september
Var:
Grönemad, Rossö & Ekenäs
Hur: 3 timmars kurs, datum enligt överenskommelse 
Pris: från 1100 sek per person ink. fullt utrustad kajak


[cml_media_alt id='3508']Prova på paddling[/cml_media_alt]

Fortsättningskurs

Det här är en bra tur för dig som planerar en längre paddeltur ensam eller i grupp. Vi går igenom utrustning, ruttplanering och riskanalys. Dessutom övar vi olika bogseringstekniker,  räddningstekniker både för ensampaddlare och grupper. Viss paddelerfarenhet är ett krav, läs mer om fortsättningskursen

När: maj-september
Var:
Grönemad, Grebbestad
Hur: 3 timmars kurs, datum enligt överenskommelse 
Pris: 1500 sek per person ink. fullt utrustad kajak

Paddelpasset, EPP – havskajak

Inom ramen för ett europeiskt samarbete har materialet European Paddle Pass (EPP) tagits fram. Den svenska versionen av EPP kallas Paddelpasset. Syftet är att erbjuda ett  gemensamt, tydligt och metodisk system för bättre kunskaper, ett system som kan användas på alla nivåer och i alla kanotgrenar. Kraven på de olika nivåerna är i stort sett samma i alla länder.

Paddelpasset finns för olika nivåer och paddelfarkoster. Vi håller kurser och examinerar inom havskajak och har kurser för nivå 1 – paddelpasset gul, nivå 2 – paddelpasset grön, nivå 3 – paddelpasset blå och GSRT.

När: maj-september
Var:
Grönemad, Grebbestad
Hur: Paddelpasset gul- 3 timmar inkl examination, paddelpasset grön – 4 timmar + examination, paddelpasset blå 6 timmar + examination, datum enligt överenskommelse 
Pris: 1500-2750 sek per person ink. fullt utrustad kajak
Boka: Boka plats/Intresseanmälan

Rollkurs i havet

Vi har ett koncept som är anpassat för dig som blivande rollare. Är du lite stel, rädd för att vara under vatten eller är livrädd för att kapellet ska sitta fast? Vi löser det!

Kanske har du redan en hyfsat säker roll, då kan vi hjälpa dig att komma vidare. Kanske rolla åt fel håll, rolla utan paddel, fixa stormrollen eller lära dig några helt meningslösa, men häftiga rollar att briljera med. Vi löser det också!

Pris: 1500 sek per person ink. fullt utrustad kajak
Boka: Boka plats/Intresseanmälan

Surfski

Har du köpt en Surfski eller går du i tankarna att skaffa en. Då kan vi varmt rekommendera en nybörjarkurs eller fortsättningskurs med Emma Levemyr som hjälper dig att komma igång med rätt paddelteknik, kunskap om paddling och vågor.

Pris: 1500 sek per person ink. fullt utrustad Surfski
Boka: Boka plats/Intresseanmälan