Kurser

Vi erbjuder kurser för den nyfikna nybörjaren, motionären, livsnjutaren och alla som vill njuta av vår fina skärgård. Kurserna utgår från våra kajakcenter i Grönemad, Grebbestad och Ekenäs, Sydkoster och leds av en eller två ledare beroende på gruppens storlek. Vi erbjuder fullt utrustade kajaker från Seabird och du får paddla en kajak som passar din storlek och vikt. Hos oss får du en trevlig och trygg paddelupplevelse under säkra förhållanden. Vi erbjuder även dagsturer och flerdagsturer.

Nybörjarkurs

Turen är till för dig som är nyfiken och intresserad av att prova på att paddla kajak. Vi går igenom grunderna tillsammans och paddlar en fin tur tillsammans i den närmsta inre skärgården väl skyddad och anpassad till premiärturen.Inga förkunskaper krävs läs mer om nybörjarkursen – prova på paddling

Var: Grönemad, Grebbestad
Pris: 950 sek per person ink. fullt utrustad kajak
Boka: Boka plats/Intresseanmälan

[cml_media_alt id='3508']Prova på paddling[/cml_media_alt]
Prova på paddling

Fortsättningskurs

Det här är en bra tur för dig som planerar en längre paddeltur ensam eller i grupp. Vi går igenom utrustning, ruttplanering och riskanalys. Dessutom övar vi olika bogseringstekniker,  räddningstekniker både för ensampaddlare och grupper. Viss paddelerfarenhet är ett krav, läs mer om fortsättningskursen

Var: Grönemad, Grebbestad
Pris: 1500 sek per person ink. fullt utrustad kajak
Boka: Boka plats/Intresseanmälan

Paddelpasset, EPP – havskajak

Inom ramen för ett europeiskt samarbete har materialet European Paddle Pass (EPP) tagits fram. Den svenska versionen av EPP kallas Paddelpasset. Syftet är att erbjuda ett  gemensamt, tydligt och metodisk system för bättre kunskaper, ett system som kan användas på alla nivåer och i alla kanotgrenar. Kraven på de olika nivåerna är i stort sett samma i alla länder.

Paddelpasset finns för olika nivåer och paddelfarkoster. Vi håller kurser och examinerar inom havskajak och har kurser för nivå 1 – paddelpasset gul, nivå 2 – paddelpasset grön, nivå 3 – paddelpasset blå och GSRT.

Var: Grönemad, Grebbestad
Pris: 1250-1750 sek per person ink. fullt utrustad kajak
Boka: Boka plats/Intresseanmälan

Paddelpasset

Roll & paddelteknik

Zet Freiburghaus flerfaldig guldmedaljör inom sprint delar med sig av sina kunskaper inom paddelteknik och roll. Detta är ett unikt tillfälle att få möjlighet att bli coachad av en mycket duktig och ödmjuk paddlare i världsklass, läs mer och anmäl dig här.

Var: Grönemad, Grebbestad
Pris: 1250 sek per person ink. fullt utrustad kajak
Boka: Boka plats/Intresseanmälan

Paddelteknik & Roll

Bassängträning

Välkommen på roll och bassängträning. Trygg och rolig träning under optimala förhållanden. Tillsammans med dina vänner, nya vänner och instruktörer från Skärgårdsidyllen tränar vi paddelteknik, kamraträddning, ensamräddning med flottör och roll (eskimåvändning) för den som vill. läs mer om bassängträning.

Var: Grönemad, Grebbestad
Pris: 1250 sek per person ink. fullt utrustad kajak
Boka: Boka plats/Intresseanmälan

Bassängträning