Paddlarnas Paradis

Paddelhelg i Bohuslän

Paddla kajak eller SUP i ett av världens finaste vatten. Bo i skärgårdsstugor. Njut av lokal mat och storslagen natur.

Läs mer

Stand up Paddelboard

SUP, stand up paddel, paddelbräda kärt barn har många namn. Om du inte tidigare provat att paddla rekommenderar vi en nybörjarkurs eller någon av våra andra guidade turer. Vi tar emot företagsgrupper, kompisgäng och alla som vill komma ut och få en upplevelse till havs.

Har du tidigare paddelvana och vill paddla på egen hand finns det möjlighet att hyra en paddelbräda under sommaren. Under vintern erbjuder vi guidade turer med torrdräkt.

Hyr SUP Köp SUP

Vinter SUP

Kom och utforska den annars så hektiska och välbesökta västkusten när sommarfåglar och sommargäster styrt kosan söderut. Nu har du möjlighet att se samma fantastiska miljö med nya ögon och ur ett nytt perspektiv. Vi möts upp vid vårt kajakcenter där vi har en kort genomgång innan vi tar på oss torrdräkterna och beger oss ut på havet med våra SUP brädor, läs mer om Vinter SUP turen

Var: Grönemad, Grebbestad
Pris: 950 kr per person / 1,5 timmar ink. fullt utrustad SUP, torrdräkt & varm dryck.

Nybörjarkurs

Turen är till för dig som är nyfiken och intresserad av att prova på att Stand Up Paddelboard, SUP. Inga förkunskaper krävs. Vi går igenom grunderna och paddlar en fin tur tillsammans i den närmsta inre skärgården väl skyddad och anpassad till premiärturen, läs mer om Nybörjarkurs stand up paddelboard

Var: Grönemad, Grebbestad
Pris: 950 sek per person / 1,5 h inklusive fullt utrustad SUP och certifierad ISA  och EPP guide.

SUP yoga

Varför välja när man kan få allt! SUP yoga är en vinnande kombo. Här får vi möjlighet att njuta på naturens villkor. Höra fåglar, känna vind och havets rörelser samtidigt som vi med hjälp av andningen går igenom kroppen, sträcker ut och stärker upp med yoga, läs mer.

Var: Grönemad, Grebbestad
Pris: 950 sek per person / 2 h inkl. SUP, utrustning och certifierad Yoga Alliance certifierade SUP Yoga-lärare.

Solnedgångpaddling

Njut av Bohusläns kvällen och skymningen från första parkett det vill säga från brädan. Vi samlas vid stranden i Grönemad, där vi håller en grundläggande genomgång innan vi paddlar ut bland kobbar och skär. Det blir en tur i långsamt tempo med fokus på det vackra omkring oss. Under sommarhalvåret går sommaren ner sent, under hösten finns möjlighet att se mareld och under vinterhalvåret tar vi med pannlampor.

Var: Grönemad, Grebbestad
Tid: 2 timmar
Pris: 1100 kr/person ink. guide, paddelbräda, våt/torrdräkt.

Paddelboard
SUP

SUP Yoga Instruktörsutbildning

Sen 2019 har Ingela Holgersson en 3 dagars SUP yoga instruktörsutbildning hos Skärgårdsidyllen Kayak & Outdoor / Ocean Yoga som ger dig möjlighet att på ett säkert sätt flytta dina yogalärarkunskaper från mattan och ut på havet och till SUPbrädan.
Läs mer och hitta aktuella datum 2024 här.

Var: Grönemad, Grebbestad
Pris: 8 500 kr per person inkl utrustning och våtdräkt.
Boka: Boka plats/Intresseanmälan

SUP certifiering – paddelpasset GUL

Gul nivå syftar till att starta SUP-paddlarens intresse och utveckling av goda grundkunskaper. Genom att lära sig basfärdigheterna och väcka önskan att vilja lära sig mer ges den bästa grunden för fortsatt paddling. Färdighetsmässigt är detta en fas där nya rörelsemönster börjar utvecklas och det är ett prövande för att upptäcka vad som fungerar för att lösa olika uppgifter, läs mer här.

Var: Grönemad, Grebbestad
Tid: 2,5 timmar
Pris: 1250 sek/person inkl utrustning och våtdräkt.

SUP – paddelpasset GRÖN

Utveckling!
Stå-Upp-Paddlaren på grön nivå har fått mersmak på paddling. Grunderna i teknik, säkerhet och miljö är på plats och det är nu dags att utveckla dessa för att fullborda goda grunder. Utveckling, glädje och känsla utgör nyckelord för den här nivån och symboliseras väl av ett av målen som handlar om att finna ett driv i paddlingen snarare än koncentration på de enskilda paddeltagen, läs mer här.

Var: Grönemad, Grebbestad
Tid: 2,5 timmar
Datum: Examination 22 juli 2024 kl 18:00 eller enligt överenskommelse
Pris:
Förberedande kurs:
1 750 sek inklusive flytväst och fullt utrustad kajak, certifierad instruktör.

Examination (tidigast 12 timmar efter genomförd kurs):
1 500 sek inklusive flytväst och fullt utrustad kajak, certifierad instruktör, examination i paddelpasset grön samt certifikat.

För nivå 2 grön är det lämpligt med minst tre veckors praktik knuten till examinationen, antigen genom deltagande i en kurs eller paddling på egen hand.

Boka: info@skargardsidyllen.se
Uppge SUP Paddelpasset Grön och om du vill gå kurs och/eller göra examination. Namn, mobil, fakturaadress, ICE (person vi kan kontakta om något inträffar) och önskemål om datum.
Normalt sett krävs minst 4 för att hålla kurs eller examination. Max antal 10.

SUP Intruktörs utbildning

En två dagars utbildning som riktar sig till alla som vill hålla kurser på nybörjarnivå eller utveckla sin egen paddling och prova på att leda på vattnet. Oavsett personligt mål, har alla som tar utbildningen och klarar alla delar, möjlighet att utbilda paddlare, dvs både leda och instruera nybörjare i lugna vatten relativt nära land på ett säkert och roligt sätt. Denna utbildning är kvalitetssäkrad av Svenska Kanotförbundet och leder till cerifikaten ”Paddlepasset Grön” och ”SUP instruktör steg 1” som är en del av Euro Paddle Pass (EPP), en internationell standard.
Läs mer om SUP Instruktör 1 utbildningen här.

Var: Grönemad, Grebbestad
Pris: Pris 7 500 sek per person inkl utrustning och våtdräkt. I år bjuder vi på Examinationen för Paddelpasset Grön, som är ett av förkunskapskraven till utbildningen. Examinationen betingar ett värde om 1500 sek per person.
Boka: Boka plats/Intresseanmälan