Guided arhcipelago tour - Lukasz Warzecha

Guidade dagsturer

Vi erbjuder turer för den nyfikna nybörjaren, motionären, livsnjutaren och alla som vill njuta av vår fina skärgård. Turerna utgår från våra kajakcenter i Grönemad, Grebbestad och Ekenäs, Sydkoster och leds av en eller två ledare beroende på gruppens storlek. Vi erbjuder fullt utrustade havskajaker och du får paddla en kajak som passar din storlek och vikt. Hos oss  får du en trevlig och trygg paddelupplevelse under säkra förhållanden. Vi erbjuder även flerdagsturer och kurser

Vinterpaddling

Kom med oss och utforska skärgården när sommarens hektiskaste period har lagt sig och lugnet återvänt. Vi erbjuder en säker och trygg paddling med torrdräkt och erfarna guider, läs mer om vinterpaddling.

När:  september-maj
Var:
Grönemad, Grebbestad och Rossö
Hur: 3 timmars turer, datum enligt överenskommelse
Pris: från 1350 sek per person ink. fullt utrustad kajak, torrdräkt och varm dryck

Skärgårdspaddling

Har du länge drömt om att uppleva och utforska vår skärgård från första parkett det vill säga sittbrunnen i en kajak. Ta chansen och följ med oss på en guidad tur i en av världens vackraste skärgårdar enligt CNN och många med oss, läs mer om turen här

När:  maj-september
Var:
Grönemad, Grebbestad
Hur: 3-4 timmars turer, tid & datum enligt överenskommelse
Pris: från 1100 sek per person ink. fullt utrustad kajak och varm dryck


Nationalparkspaddling

Ta chansen och upplev Sveriges enda marina nationalpark på nära håll och finn lugnet bortom trängseln. Guiderna delar med sig om sin kunskap om Kosterhavets marina nationalpark, naturen, djurlivet och historien. Ingen förkunskap krävs, läs mer om vår populära nationalparkspaddling.

När: maj-september
Var:
Ekenäs, Sydkoster, Entre Rossö eller Resö
Hur: 3-4 timmars turer, datum enligt överenskommelse
Pris: från 1550 sek per person ink. fullt utrustad kajak och varm dryck

Familjepaddling

Vill du ta med dig familjen ut och uppleva vår fina skärgård är detta turen för dig! Paddling är ett fantastiskt sett att uppleva naturen och dela en fin upplevelse med sina närmaste. läs mer om vår familjepaddling.

När: maj-speptember
Var:
Grönemad, Grebbestad
Hur: 3 timmars turer, datum enligt överenskommelse
Pris: från 950 sek/vuxen och 550 sek/barn (under 15 år) med vuxen

Kayoga

Kajak & Yoga = Kayoga – ett sätt att berika och förbättra din kajakupplevelse.
Vi möts upp vid sjöboden och paddlar ut till en av våra fantastiska öar där vi stannar till och genomför ett yogapass mitt i naturen, läs mer om Kayoga här.

När: juni-augusti
Var: Grönemad, Grebbestad
Hur: 4 timmars turer, datum enligt överenskommelse
Pris: från 1350 sek/vuxen

Ostronpaddling

För dig som vill lära dig mer om havet läckerhet – ostronet. Under paddelturen bekantar vi oss med och lär oss om ostronet i dess naturliga miljö, det finns även möjlighet att provsmaka. Detta blir en ostronprovning att minnas. Ingen tidigare erfarenhet av kajak eller ostronprovning krävs, läs mer om ostronpaddling

När: september-maj, när ostronen är som bäst
Var:
Grönemad, Grebbestad
Hur: 3 timmars turer, datum enligt överenskommelse
Pris: från 1650 sek per person ink. guide, fullt utrustad kajak och ostronprovning


Solnedgångspaddling

Njut av Bohusläns kvällen och skymningen från första parkett det vill säga från sittbrunnen. Vi samlas vid stranden i Grönemad, där vi håller en grundläggande genomgång innan vi paddlar ut bland kobbar och skär. Det blir en tur i långsamt tempo med fokus på det vackra omkring oss. Under sommarhalvåret går sommaren ner sent, under hösten finns möjlighet att se mareld och under vinterhalvåret tar vi med pannlampor, läs mer om solnedgångspaddling

När: September-Maj
Var:
Grönemad, Grebbestad
Hur: 2 timmars turer, datum enligt överenskommelse
Pris
: från 1650 sek per person ink. fullt utrustad kajak

Gourmet paddling

Innan ni avnjuter välförtjänt gourmet måltid hos Anders på restaurang Telegrafen. Paddlar vi tillsammans en tur och utforskar vår fina skärgård och tar del av dess historia och naturupplevelser, läs mer om Gourmet paddling.

När: maj-september
Var:
Grönemad, Grebbestad
Hur: 3 timmars turer, datum enligt överenskommelse
Pris: från 1650 sek per person ink. fullt utrustad kajak och mat
Boka: Boka plats/Intresseanmälan

Havsupplevelse deluxe

Kajak, skaldjurstallrik och ostronprovning till havs, rekommenderas av National Geographic Varför välja när man kan få allt. Välkommen till det pittoreska samhället Grönemad strax utanför Grebbestad. Här möter du lugnet och två  familjeföretag som gjort sig världskända för att erbjuda exklusiva skärgårdsupplevelser. Det ena företaget med paddling och det andra med sin fina träbåt och sjöbod från slutet av 1800-talet, läs mer 

När: september-november & april-maj
Var:
Grönemad, Grebbestad
Hur: Datum enligt överenskommelse
Pris
: från 3450 sek per person ink. guidad kajaktur, skaldjurstallrik och ostronprovning till havs
Boka: Boka plats/Intresseanmälan

Stadspaddling i Strömstads Venedig

Följ med och utforska Strömstad från första parkett dvs från havet i en kajak eller paddelbräda SUP. Vi paddlar runt i skyddade vatten och utforskar Strömstads stadslinje från vattenlinjen. Om det passar paddlar vi även in kanalsystemet som för tankarna till Venedig innan vi paddlar vidare tillbaka till civilisationen och fastland, en perfekt konferensaktivitet läs mer här.

När: maj-september
Var: 
Strömstad SPA Hotell
Hur: 3 timmars turer, datum enligt överenskommelse
Pris: från 950 sek  per person ink. fullt utrustad kajak
Boka: Boka plats/Intresseanmälan

Paddla på egen hand

Vi rekommenderar att ni även tar en tur på egen hand och upplever vår vackra skärgård. Vi bistår gärna med dagsaktuella tips och tur förslag beroende på väder och vind. När ni hyr kajak av oss har ni dessutom möjlighet hyra och låna tält och övrig campingutrustning.  Läs mer om vårt erbjudande paddla kajak på egen hand.

När: maj-september
Var: Grebbestad & Koster
Hur: Datum enligt överenskommelse
Pris: från 400 sek/person

Boka: Boka plats/Intresseanmälan

Motionspaddling

När våren och sommaren kommer är det inte längre lika lockande att träna inomhus och i vart fall inte under de soliga dagarna. Då kommer du istället ned till oss med ditt kajak motionskort och plockar ut din kajak och tar en eller ett par timmars motionspaddling.

____________________________________
Minst 4 deltagare för att hålla en guidad tur