browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Yoga

Skärgårdsidyllen erbjuder yoga på hav, ö och land

Vi erbjuder yoga för den nyfikna nybörjaren, motionären, livsnjutaren och alla som vill uppleva yoga i våra fina omgivningar med närhet till havet. Passen går som regel av stapeln i Grönemad, Grebbestad och leds av utbildade yogalärare. Vi erbjuder lämplig utrustning och hjälpmedel. Hos oss  får du en trevlig och trygg yogaupplevelse i en vacker miljö. Vi erbjuder även Kayoga, SUPyoga och SUPyogalärarutbildningar.

Delta i yogaklass i grupp eller boka en privatklass, både för enskild träning med personlig coachning eller för en grupp som exempelvis företaget eller kompisgänget.

Så snart vädret tillåter yogar vi utomhus. Vid inomhustemperaturer är vi i Skärgårdsidyllens Ocean View Studio på berget i Grönemad med utsikt över den närmsta skärgården med horisonten i fjärran. 

Vi har möjlighet att ta oss till dig eller ditt företag, om du hellre önskar detta och har lokal.

Yoga i grupp

Yoga i grupp
Följ med på ett yogapass med utsikt över Skagerack.
Skärgårdsidyllen bjuder in till yogapass för såväl nybörjaren som den mer avancerade. Vi fokuserar på att röra oss i harmoni med andningen som är vårt redskap som hjälper oss vidare in i träningen, yogapositionerna och i livet utanför mattan. Fokus ligger på att bygga styrka och linjera kroppen i såväl muskler som skelett för att yoga på ett tryggt och säkert sätt.

Passet innehåller pulshöjande sekvenser, övningar som stärker kroppen, andningsövningar, förlängning av stela muskler som hjälper dig att bli smidigare och sist men inte minst avslappning.

I den lilla gruppen finns det tid för alla. I den mån man vill finns det utrymme för det personliga, med instruktioner och korrigeringar.

Tid: Schema på www.facebook.com/skärgårdsidyllen under evenemang Ocean View Yoga – från september till maj.
Pris:
200 sek /60 min Hatha yoga inkl yogamatta, meditationskudde, filt, yogablock och yogabälte
Boka: Begränsat antal platser, därav endast föranmälan info@skargardsidyllen.se

Utomhusyoga

Utomhusyoga vid Kullgrens brygga, Grönemad
Börja eller runda av dagen med ett yogapass!
Under sommaren bjuder vi in till utomhusyoga vid Kullgrens brygga i Grönemad.
Starta upp dagen med att mjuka upp och ge dig själv en härlig grund att fortsätta dagen med! 
Eller runda av med att sträcka ut dig, varva ner för att komma till ro inför kvällen!

Både du som vill prova på att yoga och du som yogat innan är varmt välkomna!

Tid: Drop in Tisdagar kl 18:00 – 19:00 från 24 juli till 28 augusti (ändringar i datum publiceras på www.facebook.com/skargardsidyllen under Evenemang)
Drop in Torsdagar Kl 8:30 – 9:30 från torsdag 26 juli till 30 augusti (ändringar i datum publiceras på www.facebook.com/skargardsidyllen under Evenemang)
Pris: Drop In – 150 sek/60 min Hatha yoga med egen utrustning (yogamatta/handduk/eller något annat som du tycker funkar…)

Vid regn ställer vi in.

Privat Yogaklass

Privat Yogaklass – personlig coachning eller i grupp
För er som vill ha en mer personlig yoga resa erbjuder vi Privata Yogaklasser.

Vi har även utrymme för att sluta upp till mindre event där man vill att det skall hända något extra. Kanske är det konferensen på jobbet, en födelsedag med heldagsprogram, en möhippa eller svensexa, där man vill ge något utöver det vanliga.

Pris: 750 sek /60 min Hatha yoga inkl utrustning (yogamatta, meditationskudde, filt, yogablock och yogabälte) för upp till tre personer. 
Det är samma pris för upp till 3 personer, därefter offert.
Reskostnad tillkommer för yoga i lokal på annan plats.

Ingela Holgersson

Vår yogalärare – Ingela Holgersson
Ingela är Yoga Alliance certifierad Anausarainspirerad Hathayogalärare, RYT200, som utbildat sig hos Camilla Bergström, Yogaroom i Kungsbacka. Camilla som driver Yogaroom, har haft basen i Kalifornien, USA, där hon har arbetat med yoga i över 20 år. I många avseenden är USA föregångslandet när det kommer till  yogan vi utövar i hela västvärlden. Andra lärare under utbildningen har exempelvis varit Erik Myrberg, läkare och yogalärare, Pia Pagrell, Hatha- och Yinyoga lärare för att nämna några.

Ingela är även Yoga Alliance certifierad SUPYogalärare, SUPYogaPro25, och utbildad av Sofie Ringsten som var kvinnan som så att säga tog SUPyogan till Sverige genom Surfbussen och den gemensamma nämnaren är att de båda brinner för havet.

Ingela är även utbildad Barnyogaledare.

 

Kayak + yoga = Kayoga

Kayoga
Prova kombinationen av kajak och yoga = kayoga, en oförglömlig upplevelse.
Vi paddlar ut till en av våra fantastiska öar i närområdet och gör en mjukgörande yoga. Vi sträcker ut oss i speciellt anpassade yogaövningar för oss som tycker om att spendera tid i kajaken. Vår yogalärare Ingela som har mångårig kajakerfarenhet, är certifierad yogalärare och leder oss varsamt genom klassen som får oss att än mer njuta av den fantastiska naturen. Läs mer om Kayoga här.

Tid: Turen tar 3 timmar inkl en kort kajakinstruktion på land.
Pris: 950 sek/person inkl. kajak, flytväst, yogamatta och props.
Boka: Boka plats/Intresseanmälan

SUP Workshop 
Följ med på en oförglömlig upplevelse där du både får grunderna till att paddla SUP med en av våra certifierade paddlingsinstruktörer, för att därefter avsluta med en timmes SUPyoga klass med en av våra välutbildade instruktörer.

Tid: Turen tar 3 timmar inkl en kort paddelinstruktion på land samt en bensträckare inför SUPyogapasset.
Pris: 950 sek/person inkl. SUP, flytväst och fika.
Boka: Boka plats/Intresseanmälan

SUPyoga

SUP yoga
Vill du prova en rolig & lite annorlunda upplevelse? Isåfall skall du komma och prova på SUPyoga hos oss på Skärgårdsidyllen!
Du kan välja mellan att boka tid med Ingela Holgersson med mångårig erfarenhet som SUPinstruktör och även certifierad yogalärare och SUPyogalärare eller att gå på en av de öppna klasserna i samarbete med Pia Lund som har över 12 års erfarenhet av att leda yogagrupper med sitt företag Dansande krigaren
Läs mer om SUP yoga här.

Tid: 2 timmars ledarledd SUPyoga inklusive utrustning
Pris: Öppen klass med Pia Lund 495 sek/person inkl. SUP, paddel, flytväst och om så önskas våtdräkt.
Bokad klass med Ingela Holgersson 650 sek/person inkl. SUP, paddel, flytväst och om så önskas våtdräkt.
Boka: Boka plats/Intresseanmälan

Sofie Ringsten

SUP yoga lärarutbildning
Skärgårdsidyllen erbjuder en 3 dagars SUPyoga lärarutbildning tillsammans med Sofie Ringsten. Under 3 dagar har du möjlighet att ta till dig de praktiska verktygen och det mentala förtroendet som krävs för att omvandla din yogaundervisning till en flytande arena. Läs mer om SUP yoga lärarutbildning här.

Tid: 29 juni till 1 juli 2018
Pris: 6 500 sek
Boka: Boka plats/Intresseanmälan

____________________________________
Minst 4 deltagare för de guidade turerna.

Läs kommentarer från några av Skärgårdsidyllens yogadeltagare;

”Det här är som att ha varit på ett mini SPA.” 

Kim de Bruin, Grebbestad

”Detta du gör Ingela, är starkt och kraftfullt!”

Lena Bogärde, Grebbestad

”Tack Ingela på Skärgårdsidyllen för ännu en yogatimme. Rekommenderas. #yoga #energi #styrka #avslappning #yogaifantastiskmiljö”

Ulrika Döbeln, Hamburgö

”Tack för ett härligt yoga pass. Du är duktig! Du är mentalt närvarande och ser oss deltagare på ett oerhört bra sätt.”

Camilla Tynelius, Kungshamn