Skärgårdsidyllen Paddlers Paradise

Andas ut och njut

Wellness weekend i Bohuslän

En underbar helg i välmåendets tecken med yoga, paddling, vandring och närodlad ekologisk mat i säsong.

Läs mer

Yoga

Skärgårdsidyllen erbjuder yoga på hav, ö och land

Vår yoga är inspirerad av havet och därför kallar vi vår yoga för Skärgårdsidyllen Ocean Yoga som vi erbjuder den nyfikna nybörjaren, motionären, livsnjutaren och alla som vill uppleva yoga i våra vackra omgivningar med närhet till havet. Klasserna sker vanligen i Grönemad, Grebbestad och leds av utbildade yogalärare. Med oss får du en trevlig och trygg yoga upplevelse i en vacker miljö. Vi erbjuder även Kayoga (Kajak+Yoga), SUPYOGA och SUPYOGA lärarutbildning. Så fort vädret tillåter yogar vi utomhus. Vid inomhustemperaturer är vi i Skärgårdsidyllens Ocean View Studio på bergstoppen i Grönemad med utsikt över närmaste skärgård med horisonten i fjärran.
Följ med på en yogaklass, boka en privat klass eller gör en gruppreservation.
 

Utomhusyoga vid Kullgrens brygga, Grönemad

Börja dagen vid havet med en yogaklass, där vi mjukar upp och stärker kroppen – en härlig start på dagen! Passar både dig som vill prova yoga och du som praktiserat ett tag. Vår yogalärare Ingela Holgersson är Yoga Alliance certifierad yogalärare med specialisering inom Hatha, Yin och SUPyoga. Vid regn ställer vi in. Glöm inte dina badkläder. Vi är precis vid havet…

Tid: tisdagar och torsdagar mellan 8:30 – 9:30 från tisdag 2 juli till torsdag 15 augusti 2024
Pris: 150 sek / 60 min yoga. Ta med yogamatta / liggunderlag / handduk och en filt.
Boka: info@skargardsidyllen.se eller ta chansen med drop-in, om du är ute i sista minut. Vi tar helst swish; 1233622446 märk betalningen med ”Sommaryoga”.  Vi tar även kort och kan fakturera.
Mer info och ändringar i schemat hittar du här.

 

Yogaklasser i Grönemad – höst, vinter och vår

Häng med på ett yogapass med utsikt över horisonten.

Skärgårdsidyllen Ocean Yoga bjuder in till såväl kurser som öppna yogaklasser för både nybörjaren och den mer avancerade utövaren samt har kurser i Gravidyoga och Yinyoga.

Under en klass har vi fokus på att landa in i den egna kroppen, samla tankarna för att bli medveten om vad som händer i kroppen när vi gör olika övningar. Genom att arbeta fokuserat och öva på koncentration, får vi ut större effekt av vår träning. Vi arbetar med andning, bygger styrka med den egna kroppsvikten, sträcker ut och avslutar alltid med en stunds medveten vila – savasana. Yogan bidrar till just en medvetenhet om hur vi kan använda kroppen på ett klokt sätt, såväl på yogamattan som utanför.

Passen innehåller andningsövningar, pulshöjande sekvenser, övningar som stärker kroppen och mjukar upp stela muskler och sist men inte minst avslappning.

I Yinyogan fokuserar vi på att släppa stelheter och spänningar i kroppen och hittar verktyg för att stressa ner och slappna av, vilket även kan bidra till en förbättrad nattsömn.

I den lilla gruppen finns det tid för alla. I den mån man vill finns det utrymme för det personliga, med instruktioner och korrigeringar.

Tid: Schema på www.facebook.com/OceanYogaSweden under evenemang – från september till maj.
Pris:
Kurs 1750 sek/7 tillfällen. Mängdrabatt 500 sek.
Ibland sätter jag in extra klasser, där du kan komma för att yoga och se om jag passar som din yogalärare. 200 sek /60 min för exempelvis MorgonYoga i Grönemad.
Har du egen yogamatta, tar du gärna med den. Du kan även låna yogamatta på plats. Det finns meditationskudde, filt, yogablock och yogabälte till låns och även till försäljning.
Boka: Begränsat antal platser, därav föranmälan till info@skargardsidyllen.se

Yoga i grupp
Gravidyoga
Yin Yoga

Kayoga

Prova kombinationen av kajak och yoga = kayoga, en oförglömlig upplevelse.

Vi paddlar ut till en av våra fantastiska öar i närområdet och gör en mjukgörande yoga, med fokus på vårt andetag, kropp, sinne, själ och den omgivande naturen. Vi sträcker ut oss i speciellt anpassade yogaövningar för oss som passar när man har paddlat. Vår yogalärare Ingela som har mångårig kajakerfarenhet, är certifierad kajakguide och yogalärare och leder oss varsamt genom klassen som får oss att än mer njuta av den fantastiska naturen. Läs mer om Kayoga här.

SUP Workshop = Lär dig paddla SUP + prova på SUP yoga

Varför välja när du ska få allt! Följ med oss på en oförglömlig Stand Up Paddelboard (SUP) upplevelse, där du både får grunderna till att paddla SUP, för att därefter avsluta med en timmes SUPyoga klass med vår certifierade lärare i kanske ett av Sveriges finaste paddelvatten.

Tid: Turen tar 3 timmar inkl en kort paddelinstruktion på land.
Pris: 950 sek/person inkl. fullt utrustad SUP, flytväst och fika.
Boka: Boka plats/Intresseanmälan
Minst 4 deltagare krävs för en kombinerad introduktion till SUP & SUP yoga och redan aktuella datum finner här

SUP Yoga class

Stand Up Paddling Yoga
SUP Yoga

SUP Yoga

SUP Yoga är den perfekta kombinationen, där du får insupa alla dimensioner av naturen samtidigt som du yogar. Du får möjlighet att njuta av naturen från första parkett. Höra fåglarna, känna vinden som blåser och rörelserna från havet när vi går igenom vår kropp, sträcker ut och stärker upp med yoga på våra brädor. Dom mest grundläggande positionerna får en extra dimension, när du står på havet.
Läs mer om SUP Yoga här.

Tid: 2 timmar SUP Yoga inklusive kort introduktion på stranden.
Pris: 650 sek / person inkl. fullt utrustad SUP, flytväst och om önskas våtdräkt.
Boka: Boka klass i ett av Sveriges vackraste paddelvatten/Intresseanmälan

Minst 4 deltagare krävs för SUP yoga och redan aktuella datum finner du här

Ingela Holgersson
SUPYoga Instruktörsutbildning med Ingela Holgersson, för dig som vill fokusera på paddling och säkerhet.

SUP Yoga Instruktörsutbildning 25 h

Skärgårdsidyllen Ocean Yoga erbjuder en 3 dagars SUPyoga instruktörsutbildning, som ger dig möjlighet att på ett säkert sätt flytta dina yogalärarkunskaper från mattan och ut på havet och till SUPbrädan.
Läs mer om SUP Yoga Instruktörsutbildning 25h här.

Tid – välj mellan följande perioder:
Onsdag 1 maj – Fredag 3 maj 2024
Fredag 31 maj – Söndag 2 juni 2024
Måndag 3 – Onsdag 5 juni 2024

Vi genomför även utbildningen på uppdrag utifrån förfrågan.
Pris: 8 500 sek
Boka: Boka plats/Intresseanmälan

____________________________________
Max 8 deltagare för SUP Yoga Instruktörsutbildningen.

Privat Yoga – personlig coaching och privata grupper

Om du vill ha en mer personlig yoga eller inte vill yoga i en öppen klass, erbjuder vi privata yogaklasser och yoga för privata grupper.

Vi har också möjlighet att delta med ”pop-up yoga” vid evenemang, när du vill att det skall hända något extra. Kanske är det på konferensen, en födelsedag med ett hel- eller halvdagsprogram, möhippa eller svensexa, där man vill ge något utöver det vanliga.

Pris: 1 500 sek / 60 min. yoga inklusive utrustning (yogamatta, meditationskudde, filt, yogablock och yogabälte) för upp till fem personer under maj-september.

Utifrån ditt/era behov stämmer vi av om ni vill ha mer Hatha (fysisk) yoga eller Yin (återmhämtande) yoga. Du kan även boka privat SUPYoga och Gravid Yoga.

Det är samma pris för upp till 5 personer, därefter offert.
Vi sätter även samman offert för barn-, tonårs-, eller familjeyoga, utifrån hur många och vilken sammansättning ni är.
Reskostnad tillkommer för yoga i lokal på annan plats.

Boka: Maila din förfrågan till info@skargardsidyllen.se

Privat Yogaklass

Vandra & Yoga vid havet

Bjud med kollegorna, kompisarna på en privat guidad vandring med yoga vid havet. Vi tar med er på en vandring på något av våra smultronställen längst kusten. Under vandringen finns tid för samtal, tystnad och att njuta av naturen och den storslagna utsikten. Vi stannar till på lämplig plats utifrån gruppens storlek, väder och vind och genomför en enklare yogaklass anpassad för tillfället. Tidigare erfarenhet är inte något krav utan vår yoga instruktör anpassar klassen efter gruppens förutsättningar och målsättningar. Efter klassen bjuds på varm dryck innan vi vandrar tillbaka.

Tid: ca 2 timmar
Pris: 650 sek/person
Boka: Intresseanmälan & offertförfrågan

Vår yogalärare – Ingela Holgersson

Ingela är positiv, varm och omtänksam. Hon ser sina elever på ett fint och respektfullt sätt. ”Det är det lilla som gör den stor skillnaden!”

Ingela är;

 • Certifierad Yoga Lärare, RYT500
  (anausara inspirerad hatha yoga)
  Hennes yogalärare är yogamästare/ yogaraj Ulrica Norberg ”Yoga for life” och Camilla Bergström på Yogaroom i Kungsbacka, Göteborg.
  Andra lärare under grundutbildningarna har varit Hillevi Borga, Erik Myrberg, doktor / yogalärare, Pia Pagrell, Hatha & Yinyogalärare, Rikard Skogberg, Assistering & sekvensering,  Mike Bloch-Levermore, Yoga filosofi, Lotta Norberg, Meditation och Lana Lavonen, Ayurveda.
 • Certifierad SUP Yoga lärare, SUPYogaPro25h
  Utbildad av Sofie Ringsten, som har SUP Yoga Lärarutbildningen på Skärgårdsidyllen.
 • Certifierad Yin Yoga lärare, 50 h av Ulrica Norberg
  Övriga lärare under utbildningen var Hillevi Borga och Malin Svanholm.
 • Certifierad IDUN Gravidyoga lärare, 85 h av Ulrica Norberg och Jennie Liljefors
 • Certifierad Barnyoga ledare, 20 h av Angelica Henriksson. Den enda som utbildar Yoga Alliance Certifierade Barn och Ungdomsyogalärare i Norden.
 • Ingela är certifierad och registrerad hos Yoga Alliance (YA) och en erkänd vidareutbildare inom yoga, dvs YACEP (Yoga Alliance Continuing Education Provider).

Wellness Weekend
Ut i naturen – om det går yogar vi ute.

Försäljning

Yogiraj - Yogamatta Organic premium mat 4 mm

Pris 1290 kr

Yogiraj - Meditationskudde Meditation cushion, crescent - olika färger

Pris 499 kr

Yogiraj - Yoga block cork, standard

Pris 189 kr/st

Yogiraj - Yogabälte Yoga belt long - olika färger

Pris 229 sek

Klean Kanteen Classic Sports Cap Vattenflaska 0.8L

Pris 450 sek

Raggsockor gjorda i ull har värmt svenska fötter i hundratals år. Varmt och gott i stövlarna, uppkrupen i soffan eller under den avslutande savasana på ditt yogapass. Tjocksockar kallas de i norra Sverige. Raggsockans dag infaller alltid den 24 oktober – instiftad av Garn och Broderi Fackhandelsföreningen. Material: 35% Ull, 32 % Polyester, 19 % Acryl, 11 % viskos, 1 % elastan

Klassisk raggsocka

Pris 150 sek/par

"Det här är som att ha varit på ett mini SPA."

Kim de Bruin, Grebbestad

"Detta du gör Ingela, är starkt och kraftfullt!"

Lena Bogärde, Grebbestad

"Tack Ingela på Skärgårdsidyllen för ännu en yogatimme. Rekommenderas. #yoga #energi #styrka #avslappning #yogaifantastiskmiljö"

Ulrika Döbeln, Yogalärare, Hamburgö

"Tack för ett härligt yoga pass. Du är duktig! Du är mentalt närvarande och ser oss deltagare på ett oerhört bra sätt."

Camilla Tynelius, Kungshamn