Skärgårdsidyllen Paddlers Paradise Photo: Lukasz Warzech

Vandringshelg i Bohuslän

Vandra i varierande och historisk miljö. Bo i skärgårdsstugor. Njut av lokal mat och storslagen natur.

Läs mer

Photo: Lukasz Warzecha

Vandring

Kom och upplev Bohuslän och den omtyckta, mytomspunna och historiska graniten till fots. Graniten som formades av istiden, hällristningarna och som under nästan 100 år var stenindustrin en av de största näringarna längst kusten. Vi erbjuder både guidade vandringar och tipsar om vandringar man kan göra på egen hand. Förutom oömma kläder, fotriktiga skor rekommenderar vi som alltid att man även packar ned kamera och en alltid så passande fika, här finner ni även förslag på packlista.

Vandringshelg i Bohuslän

Vi har satt samman ett par vandringspaket för dig som vill bo bekvämt och vandra lätt. Bo i egen stuga med öppen spis med utsikt över Skagerack och den närmsta skärgården. Paketen inkluderar boende, helpension, picknick under dagen, transport till och från vandringsleden med eller utan guide, läs mer om vandringshelgen

När: September-Juni
Var:
Grönemad, Grebbestad
Pris: från 4995 sek/person inkl. 2 dygn helpension och vandring

Ö-vandring

Utforska en ö på egen hand

Upplev och utforska skärgården till fots. Vi har en båt tar dig ut till fina öar och skär i vår fantastiska skärgård. Vi släpper av dig på en lämplig ö utifrån dina behov och önskemål. En populär ö att vandra på är naturreservatet Otterön här finner du fina badstränder, kulturminnen, vandringsleder, djur och växtlighet. Om du har tur kan du även se Mufflon får. Du får en vandringskarta, matsäck och så avtalar vi en tid då du vill bli hämtat och sedan är det bara att vandra och utforska ön på egen hand, läs mer om ö-vandring.

När: Öppet året runt
Var:
Grönemad, Grebbestad
Hur: Tid & datum enligt överenskommelse
Pris: 1250 sek/person inkl. båttur, vandringskarta

Vandringsleder på egen hand

Det finns många vackra platser att upptäcka och platser att besöka. Vandring passar alla årstider och alla åldrar. Bohusleden och Kuststigen erbjuder längre vandringar med övernattning i vindskydd eller i tält tack vare vår fantastiska allemansrätt.  Om man inte vill övernatta längst vägen går det bra boka några av våra stugor och välja delsträckor och göra några av etapperna, så som Björnerödspiggen 222 meter över havet eller vattenfallet Älgafallet med 46 meters fallhöjd för att nämna några. Vandringslederna turer kan man göra kostnadsfritt på egen hand och ifall man vill ha med sig en vägvisare och guide går det att ordna.  Här finner ni ett förslag på en tvåddagarsvandring med övernattning i vindskydd. Vi har även friluftsmat och boken vandra i bohuslän till försäljning och friluftskök, sovsäck och tält till uthyrning. Här finner du mer information om vandring i Västsverige  och här kan man kostnadsfritt ladda ned boken om Kuststigen.

Photo Credits: Lukasz Warzecha/Westsweden.com

Vandra med guide

Naturreservat & smultronställen

Vi har många naturreservat och fantastiska vandringsleder i vår närhet som går att besöka på egen hand eller med guide som delar med sig historierna och sin kunskap om naturreservatet eller smultronstället. Vi möts upp eller ordnar med hämtning från ert hotell för att sedan bege oss ut på en vandring tillsammans. Under turen bjuds ni på välförtjänt fika med fin utsikt. Vi låter vädret och era behov styra turen och tempot. Det viktigaste är inte hur långt vi går utan att vi får en trevlig stund tillsammans.

Pris: 950 sek/vuxen och 450 sek/barn under 15 år
Tid: 3 timmar inkl. transport och fika
Boka: Boka plats/Intresseanmälan

Vrakgodsvandring

Välkommen att följa med för att välkomna våren på en vrakgodsvandring i Fjällbacka skärgård i Veddö och Tjurpannan Naturreservat, Bohuslän! Tillsammans plockar vi upp saker som inte hör hemma i naturen och lämnar reservatet lite finare än vi fann det. Detta är en tur som gör gott för kropp och själ, läs mer om våra vrakgodsvandringar

Var: Veddö, Tjurpannan och Grönemad
Pris: 950 sek/vuxen och 450 sek/barn under 15 år
Boka: Boka plats/Intresseanmälan

Vrakgodsworkshop

Kom med och plocka upp skräp och samla föremål som vi senare använder för att skapa vacker vrakgodskonst. Att vraga dvs samla vrakgods är en gammal tradition längst de bohuslänska kustlandskapen då det var ett sätt att försörja sig och ta till vara på det som havet gav. Turen passar gammal som ung och vi anpassar turen efter gruppen och bjuder på en enklare fika läs mer om Vrakgodsworkshop.

Pris: 950 sek/vuxen och 450 sek/barn under 15 år
Boka: Boka plats/Intresseanmälan