Tält

Testa tält från Swedemount

När du hyr kajak av oss har du möjlighet att testa tält från Swedemount. Swedemount är ett lokalt företag med sitt säte i Grebbestad, med har även butiker runtom i landet och online. Enda motkravet är att du delar en bild på sociala medier och taggar @skargardsidyllen och @swedemount. Vi förväntar oss givetvis att ni känner till och följer allemansrätten vid nyttjande av våra tält.

Free Tents

Abisko 3 man

Kupoltält för mer extrema miljöer med dubbla absider. Stabila bågar av aluminium och dubbla fästpunkter med reflekterande linor. Innertält kopplas samman med yttertält och kan resas samtidigt. Yttertältet med Ripstop är flamsäkert och klarar en vattenpelare på 10 000 mm. Golvet är tillverkat av Nylon Oxford och klarar en vattenpelare på 5 000 mm. Sömmarna är tejpade och samtliga dragkedjor är YKK.

Sarek 2 – man

Självstagande kupoltält med dubbla absider. Stabila bågar av aluminium och dubbla fästpunkter med reflekterande linor. Innertält kopplas samman med yttertält och kan resas samtidigt. Yttertältet klarar en vattenpelare på 5 000 mm. Golvet är tillverkat av Nylon Oxford och klarar en vattenpelare på 5 000 mm. Sömmarna är tejpade och samtliga dragkedjor är YKK.

Swedemount 2-man tält

Ultralätta tält

LIGHTENT 2 PRO

LIGHTTENT 2 Pro är ett lätt och superkompakt hållbart tunneltält som är enkelt att sätta upp och framför allt tar lite plats (17×35 cm) och väger ca 2 kg. Det är hållbart på det vis att det är tillverkat i återvunnet material och det finns reservdelar att tillgå om man mot förmodan skulle behöva det. Kontakta oss om ni vill köpa så har vi en rabattkod.

Pris: 3500 sek
Hyra
: 500 sek/natt

FORCE 2

FORCE 2 är ett lätt och superkompakt hållbart kupoltält som är enkelt att sätta upp och framför allt tar lite plats (17×42 cm) och väger ca 2,5  kg. Det är hållbart på det vis att det är tillverkat i återvunnet material och det finns reservdelar att tillgå om man mot förmodan skulle behöva det. Kontakta oss om ni vill köpa så har vi en rabattkod.

Pris: 4500 sek
Hyra
: 500 sek/natt

Hängmattetält

Prova att sova i hängmattetält från Helsdon Outdoor. Hängmattan är enkel att sätta upp och inkluderar tält och myggnät. Dessutom har den en konstruktion som gör det möjligt att sova både på sidan och mage, läs mer och köp här.

Pris: 2995 sek
Hyra
: 500 sek/natt

Tentipi Zirkon 5 lätt

Det finns även tältkåtor från Tentipi att hyra.

Tältkåtan Zirkon 5 lätt för den aktiva kan bäras i ryggsäck eller packas ned i kajaken. Tillverkad i silikonbelagd och slitstark polyamidväv. Gott om sovplats inne i tältet som rymmer 8 sittande och 4-6 sovand personer. Står stadigt även i stormvindar. Höjd 2,3 meter, diameter 3,8 meter och vikt 4.0 kg.

Pris: 13 500 sek
Hyra:
1500kr/natt

Photo Henrik Trygg