Tält

Testa tält från Swedemount

När du hyr kajak av oss har du möjlighet att testa tält från Swedemount. Swedemount är ett lokalt företag med sitt säte i Grebbestad, men butiker finner runtom i landet och Sportshopen e-handel. Enda motkravet är att du delar en bild på skärgårdsidyllens facebook sida och fyller i ett utvärderingsformulär. Vi förväntar oss givetvis att ni känner till och följer allemansrätten vid nyttjande av våra tält.

Free Tents

Abisko 3 man

Kupoltält för mer extrema miljöer med dubbla absider. Stabila bågar av aluminium och dubbla fästpunkter med reflekterande linor. Innertält kopplas samman med yttertält och kan resas samtidigt. Yttertältet med Ripstop är flamsäkert och klarar en vattenpelare på 10 000 mm. Golvet är tillverkat av Nylon Oxford och klarar en vattenpelare på 5 000 mm. Sömmarna är tejpade och samtliga dragkedjor är YKK.

Sarek 2 – man

Självstagande kupoltält med dubbla absider. Stabila bågar av aluminium och dubbla fästpunkter med reflekterande linor. Innertält kopplas samman med yttertält och kan resas samtidigt. Yttertältet klarar en vattenpelare på 5 000 mm. Golvet är tillverkat av Nylon Oxford och klarar en vattenpelare på 5 000 mm. Sömmarna är tejpade och samtliga dragkedjor är YKK.

Swedemount 2-man tält

Hängmattetält

Prova att sova i hängmattetält från Helsdon Outdoor. Hängmattan är enkel att sätta upp och inkluderar tält och myggnät. Dessutom har den en konstruktion som gör det möjligt att sova både på sidan och mage, läs mer och köp här.

Pris:
Hyra
: 500 sek/natt

Tentipi Zirkon 5 lätt

Det finns även tältkåtor från Tentipi att hyra.

Tältkåtan Zirkon 5 lätt för den aktiva kan bäras i ryggsäck eller packas ned i kajaken. Tillverkad i silikonbelagd och slitstark polyamidväv. Gott om sovplats inne i tältet som rymmer 8 sittande och 4-6 sovand personer. Står stadigt även i stormvindar. Höjd 2,3 meter, diameter 3,8 meter och vikt 4.0 kg.

Pris: 13 500 sek
Hyra:
1500kr/natt

Photo Henrik Trygg

Thule Basin

Taktält med hårt skal svart

Det ultimata hybridsystemet som är ett taktält och en takbox i ett. Thule Basin poppar upp på under en minut och det hårda skalet gör det här taktältet lämpligt för hårda väderförhållanden, läs mer här.

Pris: 36990 sek
Hyra:
3500kr/natt