Fisketurer

Hummer, krabba och makrill

Första måndagen efter den 20 september startar det omtalade hummerfisket som varar november månad ut. Vi har möjlighet att erbjuda fisketurer där ni själva får vara med och vittja tinor och ta del av det salta äventyret. Förutom hummer är det mycket möjligt att få upp krabbor, sjöstjärnor och kanske en och annan fisk som simmat vilse in i hummertinorna. Det är en rik och spännande naturupplevelse. Dessutom har vi möjlighet ordna färsk hummer, krabba eller fisk som ni tillagar själva, tillsammans med oss eller på någon av de mysiga restaurangerna i Grebbestad.

Hos oss kan du bo och njuta av fiske året om. Tillsammans med oss och våra samarbetspartners kan du åka ut i den yttre skärgården, fiska, dra upp krabbtinor och bara njuta av den storslagna naturen. Fisketurerna varar vanligtvis 2 timmar inklusive en lättare fika längs en läsida.

Med våra egna båtar har vi möjlighet att erbjuda mindre sällskap om 2-5 personer på en unik upplevelse. Vi kommer närmare naturen och kan njuta av fisket och havet tillsammans. Vi går ut och antingen drar ett par hummertinor eller krabbtinor beroende på säsong, för att prova lyckan i den närliggande skärgården.

Dessa turer erbjuds av oss och våra samarbetspartners som har har möjlighet att ta sig an större sällskap upp till 12 personer.

Havsöring

Första april blir havsöringen lovlig från Kullen i söder till Strömstad i norr. Månader av längtan är över och stränder och vikar fylls av Öringsälskare. Vattentemperaturen är relativt hög och om man hittar lagom lä för vinden kan det nog bli riktigt bra. Minimimåttet är 45 centimeter, max 2 öring/dag och mindre fisk än så ska ovillkorligen återutsättas. I början av säsongen brukar stora flugor och färgglada skeddrag vara effektivast. Hemtagning i lugnt tempo brukar vara säkrast.

Pris

Krabbfiske (maj-sept) 950 kr/pers
Hummerfiske (fr hummerpremiären- 30 nov) 1250 kr/pers
Havsöringfiske (april-maj) 1250 sek/person
Från hav till tallrik (fisketur och matlagning) 1 950 sek/person

Krabbfiske
Grunden oilskins
Hummerfiske
Havsöring
Havsöring