Fortsättningskurs

Denna kurs vänder sig till dig som paddlat tidigare men vill utvecklas inom säkerhet och ledarskap. Du behöver inte vara expert för att gå kursen men det är bra ifall du har tidigare paddelerfarenhet.

Vi börjar dagen med teoretisk genomgång av utrustning, ruttplanering, väder och riskanalys. Därefter lägger vi fokus på praktiska övningar så som kamraträddning, ensamräddning med och utan flottör, bogsering med kort och lång bogserlina och att hjälpa någon som inte kommer upp i kajaken.

Vi övar även balans genom att bilda flotte och byta kajak med varandra, ställa oss upp i sittbrunnen. Allt för att på ett roligt och utmanande vis öva balans, vattenvana och räddningar.

Målet för dagen är att du ska få med dig grundläggande kunskaper i säkerhet och känna dig tryggare nästa gång du är ute och paddlar i grupp. Ta med dig solskydd, vatten och ombyte.

Pris: 1500 sek inkl. fullt utrustad kajak

Efter kursen finns möjlighet att boka examination av paddelpasset grön vid ett separat tillfälle. Säg till innan kursen om du är intresserad av att certifiera dig så kan vi öva de moment som krävs för paddelpasset nivå 2 – Grön

Boka plats/Intresseanmälan

Dry suit