Foto: Lukasz Warzecha

Upplev Kosters nationalpark från första parkett

Har du länge drömt om att paddla en flerdagars tur med en erfaren guide som delar med sig av sina erfarenheter, kunskaper och smultronställen, så är det här turen för dig. Våra guider tar dig med på en tur med övernattning i Kosterhavets underbara skärgård.

Kosterhavet är Sveriges första marina nationalpark och invigdes i september 2009.

I nationalparken finns 12 000 arter, hälften under ytan och hälften på land. Här finns både unika, sällsynta och vanliga arter. Området nyttjas varsamt med både människans och naturens bästa för ögonen – allt för att bevara den unika miljö som Kosterhavet och skärgården är.

Ta färjan från Strömstad som tar dig till Ekenäs på Sydkoster där vi möts upp vid parkens informationscentrum -Naturum. Här får ni en presentation av parken och en genomgång av turen innan vi gemensamt hämtar våra kajaker

Turen bestäms utifrån väder, vind och gruppens förutsättningar. Målsättningen är att detta ska vara en introduktion till havspaddlingens underbara värld samtidigt som du får uppleva och utforska nationalparken från första parkett det vill säga sittbrunnen.

Förkunskap

Du behöver inte vara expert men vi föredrar att du har gått vår nybörjarkurs eller motsvarande.
Om du är nybörjare eller vill ta med dig ditt barn, rekommenderar vi en dubbelkajak.

Du behöver ha med dig mat, kläder och utrustning för att vara och leva i naturen. Det finns möjlighet att hyra vårdräkt/torrdräkt mot en extra kostnad men detta är inte obligatoriskt under sommarhalvåret. Meddela oss ifall du har allergi eller tar någon form av medicin.

Pris

8950 sek

Detta ingår

  • Erfarna & certifierade kajakguider
  • Fullt utrustad kajak och paddelkläder
  • Tält, liggunderlag och sovsäck – om du föredrar att bo inomhus går det att ordna
  • Frukost, lunch och middag, menyn varierar men här är ett exempel på friluftsmat
  • Friluftskök, tallrik, mugg och bestick
  • Förslag på personlig packlista

Vi  möts upp vid Naturrum vid Ekenäs, Sydkoster kl 10:00 och planerar att vara tillbaka nästföljande dag kl 17:00. Det krävs minst en grupp om 4 deltagare för att turen ska genomföras. Vi kommer skicka ut förslag på packlista, måltider och information inför turen. Ifall ni har några frågor eller funderingar är det bara att ni hör av er.

Boka plats/Intresseanmälan

 Knubbsäl & skarv