En lättdriven expeditionskajak med lekfull karaktär

Melker Ulvön finns i två storlekar Low Volume LV för paddlare mellan 50-85 kg och High Volume HV för paddlare mellan 75-110 kg. Melker Ulvön HV är längre, bredare och får därmed högre vikt och mer packvolym. Kajakerna är utrustade med roder och skedda och finns i färgerna orange, turkos och vit. Här kan du läsa Paddling Magazines test.

En lekfull expeditionskajak med bra packvolym som passar stora som små

Ulvön erbjuder en riktigt bra kombination av expeditionskajak (packutrymme, lättdriven och hög marschfart) och lekfullhet (manöverbarhet/teknisk paddling, fånga surf etc).

Det har vi uppnått tillsammans med Magnus de Brito, där vi sneglat på surfskis med stor volym i förskepp och lång vattenlinje, samtidigt som de kraftiga slagen erbjuder teknisk paddling och manöverbarhet. Lite mindre initialstabilitet till förmån för grym slutstabilitet.

Sittbrunnen/sargen saknar lårstöd, för att erbjuda möjligheten till att använda benen för bättre kraftöverföring, samtidigt som paddlaren får ordentligt tag under sargen vid tuffare förhållanden, kantning, rollning etc.

Nominerad till svensk form och utsett till årets friluftsprodukt

Melker Ulvön nominerades till svensk form och utsågs till årets friluftsprodukt med motiveringen ”Hållbarhet, innovation, design och prisvärdhet i en perfekt kombination”.

Melker Ulvön LV

Längd: 500 cm
Bredd: 51,5 cm
Sittbrunn: 81×43 cm
Packvolym: 18+65+115 liter
Vikt: 22,5 kg

Melker Ulvön Bambu
Melker Ulvön Lin

Melker Ulvön HV

Längd: 530 cm
Bredd: 53,5 cm
Sittbrunn: 81×43 cm
Packvolym: 20+75l+135 liter
Vikt: 24,5 kg