Foto: Andrian Nordenborg

Nationalparkspaddling

Ta chansen att se Sveriges enda marina nationalpark på nära håll och upplev lugnet bortom trängseln. Kosterhavet är Sveriges första marina nationalpark och invigdes i september 2009. Här finns 12 000 arter, varav hälften under ytan.

Tanken är att kombinera guiders kunskap om nationalparken samtidigt som du får tillfälle att uppleva nationalparken från första parkett – sittbrunnen! Guiderna leder dig genom nationalparken och delar med sig av sin kunskap om det marina livet och nationalparkens natur, djurliv och historia.

Vi träffas utanför Naturum vid Ekenäs, Sydkoster, Rossö Entré eller Entré Resö paddlar sedan i nationalparken och pratar om det vi ser och upplever. Det finns gott om tid att få svar på frågor och funderingar. Ifall vi har tur kan vi se en säl eller två under paddelturen.

Det blir tillfälle för strandhugg – en kort upptäcktsfärd för att se vad vi kan hitta vid strand och på land.

Förkunskaper

Du behöver inga förkunskaper.  Vi förutsätter dock att du är simkunnig och att du fyllt minst 15 år. Turen i sig är en introduktion till kajakpaddling där vi kontinuerligt tränar på de grundläggande färdigheter du behöver. Du kan med fördel ta med vatten, solglasögon, bad/neoprenskor och ombyte. Fler tips finner du i vår packlista.

Tid och plats
Turen tar 3 timmar med fika eller 4 timmar med en lättare lunch i bohuslänsk stil. Vi hämtar inspiration från årstid och prioriterar lokala leverantörer. För dig som väljer att utgå från Naturrum Ekenäs kan ta färjan till och från Koster samma dag, du finner färjetiderna här.

Minst 4 personer

Pris
Ordinarie pris:
1750 sek per person för 3 timmar ink. guide och fullt utrustad kajak och fika
2250 sek per person för 4 timmar ink. guide och fullt utrustad kajak och picknick/lunch

Boka och betala offline

Om du föredrar att skicka en förfrågan och betala via faktura eller swish, använd vårt formulär bokningsförfrågan.

Boka och betala online