Skärgårdspaddling

Har du länge drömt om att uppleva och utforska vår skärgård från första parkett det vill säga sittbrunnen i en kajak. Ta chansen och följ med oss på en guidad tur i en av världens vackraste skärgårdar enligt CNN och många med oss.

Vi möts upp vid vårt kajakcenter i Grönemad, Grebbestad och har en kort genomgång innan vi  beger oss ner till stranden och sedan ut bland kobbar och skär på en 3 till 4 timmar lång tur, med strandhugg på lämplig ö utifrån väder och vind där vi bjuder på fika eller lunch beroende på turens längd.

Maten är en del av vår kultur
Vi värnar om det lokala och vad säsongen har att erbjuda. Sommartid brukar lunchen bestå av rökt makrill. På vintern bjuds ni på en värmande fisksoppa. Till detta serveras med färskt bröd från det lokala bageriet, lokala produkter från Grebys mejeri och andra lokala delikatesser i form av tångknäcke, Grebbestads öl och andra lokala favoriter.
Även fikat som bjuds på turen utgår från säsong.

Grebbestad är världskänd för sina ostron och under turen kommer vi att bekanta oss med ostronen i sin naturliga miljö. Våra guider delar även med sig av sina kunskaper om djurlivet ovan och under ytan. Vintertid finns det goda chanser att se ejder och på våren den populära strandskatan och ifall vi har tur ser vi även en säl längst vår tur.

Målsättningen med turen är att ni ska få en behaglig introduktion till paddling och vår fina skärgård. Turen hålls året om och under september till maj erbjuds turen med torrdräkt under namnet vinterpaddling.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper.  Vi förutsätter dock att du är simkunnig och att du fyllt minst 15 år. Om du är yngre än 15 år går det bra att paddla en dubbelkajak. Turen i sig är en introduktion till kajakpaddling där vi kontinuerligt tränar på de grundläggande färdigheter du behöver. Du kan med fördel ta med vatten, solglasögon, bad/neoprenskor och ombyte. Fler tips finner du i vår packlista.

Pris
Det finns två alternativa, den billigare turen med fika eller standardturen med en lättare lunch i bohuslänsk stil. Vi hämtar inspiration från årstid och prioriterar lokala leverantörer och ekologiska produkter. Under vår och höst tillkommer kostnad för torrdräkt och under vintern erbjuder vi guidad vinterpaddling.

Måndag-Fredag: (vår & höst)
1100 sek per person för 3 timmar ink. guide och fullt utrustad kajak och fika
1500 sek per person för 4 timmar ink. guide och fullt utrustad kajak och picknick/lunch

Ordinarie pris:
1250 sek per person för 3 timmar ink. guide och fullt utrustad kajak och fika
1650 sek per person för 4 timmar ink. guide och fullt utrustad kajak och picknick/lunch

Boka och betala offline

Om du föredrar att skicka en förfrågan och betala via faktura eller swish, använd vårt formulär bokningsförfrågan.Boka och betala online