Photo cred: Roger Borgelid / Celina Falck

Vinterpaddling

Kom och utforska den annars så hektiska och välbesökta västkusten när sommarfåglar och sommargäster styrt kosan söderut. Nu har du möjlighet att se samma fantastiska miljö med nya ögon och ur ett nytt perspektiv. Det är färre båtar ute och därmed är det lättare att komma nära djuren och naturen. Här finner du ett fint reportage om oss och vinterpaddling.

Under hösten finns goda förutsättningar att se hummerfiskare och utrustning, dessutom kommer ejder och andra vinterfåglar in mot kusten under vintern. När det vänder mot vår finns det goda möjligheter att se strand skatan och andra flyttfåglar som återvänder efter vintervistelsen i söder.

Vi möts upp vid vårt kajakcenter i Grönemad, Grebbestad eller kajakstation på Ekenäs, Sydkoster där vi har en kort genomgång innan vi tar på oss och bär ner kajaker och utrustning. Det är en fördel om du har viss paddelvana på dessa turer. Men oavsett nivå så erbjuder vi torrdräkter och erfarna guider som ser till att det blir en trygg och säker upplevelse.

Efter att vi paddlat en stund gör vi ett strandhugg och får tid att utforska och uppleva skärgården i sin enkelhet. Dessutom bjuder vi på något varmt innan vi beger oss vidare och senare tillbaka till kajakcentret.

Turen tar ca 3 timmar. Ta med varma kläder, mössa, vantar och ombyte.

Ifall ni önskar några speciella arrangemang så som boende, kajakweekend eller SPA är det bara att ni säger till så hjälper vi er gärna att boka en minnesvärd upplevelse.

Pris
Det finns två prisalternativ, med fika eller med en lättare lunch i bohuslänsk stil. Vi hämtar inspiration från årstid och prioriterar lokala leverantörer och ekologiska produkter.

Måndag-Fredag:
1500 sek per person ink. guide, fullt utrustad kajak, torrdräkt och traditionell fika
1950  sek per person ink. guide, fullt utrustad kajak, torrdräkt och picknick samt fika

Lördag-Söndag:
1650 sek per person ink. guide, fullt utrustad kajak, torrdräkt och traditionell fika
2100 sek per person ink. guide, fullt utrustad kajak, torrdräkt och picknick samt fika

Boka och betala offline

Om du föredrar att skicka en förfrågan och betala via faktura eller swish, använd vårt formulär bokningsförfrågan.

Boka och betala online