Grönemads Öppna Paddelmästerskap

Varmt välkomna på till oss i Grönemad, strax utanför Grebbestad i Norra Bohuslän. Här håller vi ett öppet paddelmästerskap för dig med egen kajak eller paddelboard. Om du saknar paddelfarkost kan du hyra kajak eller SUP. Tidigare paddelvana är ett krav och då det är en vänskapstävling hjälper vi varandra vid behov. Tävlingen är gratis och genomförs på eget ansvar, anmälan sker vi kontakt med skärgårdsidyllen.

Datum: Tredje lördagen i juli kl 15-16
Distans: ca 1,2 km
Pris: Gratis med egen utrustning och på eget ansvar

Banbeskrivning

Tävlingen utgår och avslutas vid Kullgrenbrygga vilket också är en fin plats för åskådarna att avnjuta mästerskapen ifrån. Det är en gemensam start för samtliga klasser och typer av farkoster. Från startområdet paddlar men sedan sydväst och rundar Vadskär från lämpligt håll med hänsyn till väder och vind för att sedan återvända till målgången. Prisutdelning sker så snart alla tävlingsklasser gått i mål.

Säkerhet

Då detta är en gratis tävling ansvarar alla för varandras säkerhet och gott sjömanskap dvs att vi hjälper varandra är en förutsättning dessutom är det obligatoriskt att bära flytväst för att delta. Vid olämpligt väder förbehåller vi oss rätten att ställa in tävlingen.

Parkering & Toalett

Finns invid tävlingsplatsen

Miljö

Hjälp oss att hålla rent genom att inte kasta skräp på marken, utan ta hand om eventuella sopor.

Servering

Enklare servering finns invid startplatsen.

Övrigt

Om ni har frågor eller funderingar är det bara att ni hör av er.

Dessutom vill vi passa på att tipsa om att det finns möjlighet att även delta i Dry Rock Race ett swimrun mellan Havstensund och Grönemad som kommer gå av stapeln samma dag med målgång omkring kl 13:30-14:30. Så om du vill kan du alltså delta i både Swimrun och Paddelmästerskapen.