Skärgårdsidyllen lockar och engagerar

Jag är uppväxt i det karga landskapet i norra Bohuslän. Min kropp och själ är pinad av väder, vind och salt vatten. Varma daggiga sommarmorgnar. Dagar när havet ligger som en spegel. Då det är så vackert att hjärtat skriker. För mig är det kontrasterna som gör det. Årstidernas växlingar. Förändringarna i naturen. Hur många jag möter när jag kikar in på matvaruaffären för att handla mjölk. Och jag slutar aldrig att fascineras. Allt detta och lite till gör att jag i vuxen ålder återvänder till Grebbestad med man och barn. Och jag vill att många fler med mig skall få möjlighet att få uppleva känslan av vår unika miljö, natur och kultur.

Mitt namn är Ingela Holgersson, född Haglund i Göteborg år 1971. Vid fem års ålder och efter lika många års pendlande mellan veckor i Göteborg och helger i Grebbestad, köpte min pappa Ulf en fiskebåt som låg på havets botten i Öckerö hamn. Det var början på flytten till fritidshuset i Grönemad och en livslång kärlek till havet och denna skärgårdsidyll. Vid fem års ålder var jag ett av barnen i den första kullen på nya förskolan i Charlottenlund – Lunden. Mamma June började arbeta på Grebbestads Folkhögskola.

Åren har gått och min nyfikenhet har varit stor. Jag har haft möjlighet att vara på många ställen, i vitt skilda sammanhang och provat på många yrken. Och det är intressant att se vad som sker i livet. För när min dotter fyllde fem år, flyttade jag med familj till vårt fritidshus i Grönemad utanför Grebbestad. Mina barn började på förskolan i Lunden. Vi lever till del av havet och min man Marcus arbetar deltid på Grebbestad Folkhögskola, där jag känner mig som hemma.

Ingela Holgersson, Skärgårdsidyllen

Jag har haft möjlighet att jobba som skidguide i Franska alperna, på stjärnkrogar i London och Västindien och minst ett decennium på Greby’s Skaldjurscafé i Grebbestad. Jag har även haft förmån att läsa många år på universitetet med Medie- och kommunikation som huvudämne, men även ämnen som Sociologi, Filosofi och Etik. Erfarenheter och kunskaper som lett mig in till roller som Informatör på Backa Teater, Event Manger på Semcon under Volvo Ocean Race, Kommunikationschef på Regionteater Väst i Uddevalla och Borås och sedan flytten till Grebbestad som egenföretagare med uppstarten av mitt och min mans företag Skärgårdsidyllen Kayak & Outdoor.

Rörelseglädjen och dragningskraften till naturen följer mig genom livet. Jag älskar vatten i alla former, så det är självklart varför jag valt att tillbringa dagar i snöklädda Alper, i sittbrunnen på en kajak i Skagerrak eller på en paddelboard i den Bohuslänska skärgården. Med en holistisk syn på livet värnar jag självklart om att vi skall göra så små avtryck som möjligt efter oss  och är därför glad över att allt fler människor upptäcker friluftslivet, rörelseglädjen och allt det ger! Jag delar gärna mina kunskaper för att bidra till en kul och säker upplevelse!

Sedan flytten till Grebbestad har jag dragit igång babysim med Babysimmarna, simskola i havet med Kustsimmarna, kajak-, paddleboard- och havsupplevelser med Skärgårdsidyllen Kayak & Outdoor och vårt hållbarhetsprojekt Vrakgods www.facebook.se/vrakgods  #vrakgodsa 

Vissa dagar måste jag nypa mig i armen. Jag tror nästan inte det är sant. Jag får göra det jag tycker är viktigt, roligt och brinner för. I närhet och med familj. I världens vackraste skärgård!

Motto; Viktigaste luckan på kajaken är självklart fikaluckan!