trakker009

För säkrare och tryggare paddling

När du hyr kajak av oss har du dessutom möjlighet att välja till en GPS sändare som gör det möjligt för dig och dina anhöriga att följa din position via mobil eller dator.

Dessutom har du möjlighet att enkelt larma oss med SOS knappen som skickar iväg ett meddelande till oss om din position så att vi snabbt och enkelt kan komma till undsättning.

appDetta är två av de viktigast funktionerna men förutom detta finns även möjlighet att lägga in larm zoner vilket innebär att enheten meddelar sig när den lämnar/ankommer angivet zon. Detta är en mycket användbar funktion för dig som vill hålla koll på ditt fordon, båt, barn etc. Man lägger enkelt upp en zon som larmar under angiven tidsintervall. Denna funktion har använts för att upptäcka stölder och återfinna den försvunna enheten. Det behöver inte bara röra sig om stöld, en kajak ifall den ligger för nära stranden glida ut till havs i samband med högvatten eller grovsjö som kommer in över stränderna och tar med sig kajaken ut.

Skärmklipp1För dig som hyr ut är detta även en användbar funktion för att hålla koll på dina gästers rutt och när de ankommit delmål eller när dom närmar sig återlämningsplatsen. Enheten kan användas upp till 400 timmar på en laddning beroende på vilken uppdateringsfrekvens som valts (2,5 eller 10 minuter). Tycker du att det låter intressant ta kontakt med oss så demonstrerar vi gärna produkten och så kan du prova själv innan du köper/hyr din egen.

Pris

Hyra
25 kr/dygn alt 149 kr/mån (36 mån)

Köpa
1849 kr + 80 kr/mån (går att pausa)

Referenser

SOS - TRAKKRäddad när båten förliste

Havets lavinsändare: Natten mellan lördagen den 1:a oktober och söndagen den 2:a oktober förliste en motorbåt med två personer ombord i den norska skärgården. I området rådde kraftig dimma och båten sjönk på under 1 minut. Tack vare räddningsvästar och en Trakker från Trackntrace kunden männen som simmat till en holme hittas inom 30 minuter läs hela artikeln.

Skärmklipp_londonStöldskydd

Åtskilliga tillfällen har de virituella zonerna larmat vid stöldförsök och hjälpt polisen att återfinna den bortforslade båten, bilen eller godset. Här kan du läsa några av de många situationerna då brott beivrats tack vare gps sändaren.

GPS sändare – hindrar båtmotor stöld
GPS sändare – stoppat biltjuven
GPS sändare – stoppar stöldligan
GPS sändare – skyddar gods mot stöld

Sänkt försäkringspremie med spårsändare

Vid stöld av hel båt  reduceras självrisken med 2 500 kr om båten varit försedd med stöldförsvårande utrustning, godkänd enligt Stöldskyddsföreningens normer eller aktiverat larmsystem eller spårsystem, sk. tracking system. Om båtens värde är över 200 000 kr ger vi 10 % rabatt om båten har en spårsändare installerad.