Frihetskänslan till havs

Mitt namn är Marcus Holgersson och jag älskar havet och att dela med mig av denna passion till vänner och gäster från hela världen. Jag är uppvuxen i en släkt av sjömän, lotsar och kaptener. Redan som barn hade vi egen flotte, som byttes mot roddbåt, kajak, optimistjolle och senare båtar av olika varianter. Men känslan att släppa förtöjningen har alltid varit den samma oavsett ifall man bara tar en tur i den närmsta skärgården eller ifall man lämnar hemma hamn för en längre tur.

Det är den här känslan jag vill dela med mig av till våra gäster som besöker oss. Jag vill vara med och bidra till att upplevelsen sträcker sig förbi strandkanten och ut på havet. Detta kan ske med kajak, sup eller båt huvudsaken är att man får komma ut och uppleva frihetskänslan och känna att havets oändlighet.

Livets resa

Innan jag flyttade till Grebbestad och bildade Skärgårdsidyllen AB tillsammans med min underbara familj har jag arbetat både i Sverige och utomlands. Efter gymnasiet åkte jag till USA och arbetade som lägerledare och segelinstruktör. När det var dags för värnplikten begav jag mig hem till Sverige igen och genomförde ett lärorikt år som flygplatsbrandman i Kiruna. Efter året i Kiruna var det dags att resa igen och nu begav jag mitt till Australien där jag återigen arbetade som lägerledare och nu som surfinstruktör. Precis som i USA avslutades vistelsen med att jag köpte en bil med nyfunna vänner och rester runt och upptäckte landet. Efter Australien bosatte jag mig på Jersey där jag fick möjlighet att arbeta som guldsmed och vågsurfa under en period.

När jag återvände till Sverige denna gång var det dags för universitetsstudier och därefter flyttade jag till London och arbete innan jag återvände till Göteborg och därefter landande i Skärgårdsidyllen Grebbestad med familj och underbar fru och nybildat outdoor och kajak företag.

Det som förenar mig med Ingela och vårt företag är passionen till havet, mötet med människor och nyfikenheten på vart hän det bar av.