SUP Yoga Instruktörsutbildning 25h

Kursledare Ingela Holgersson

Sedan 2019 håller Ingela en 3 dagars SUP yoga instruktörsutbildning som ger dig möjlighet att på ett säkert sätt flytta dina kunskaper som yogalärare från mattan och ut på havet till SUPbrädan.

Ingela har själv paddlat sedan slutet av 80talet och arbetat professionellt med paddling på Skärgårdsidyllen Kayak & Outdoor sedan 2012, så paddling och säkerhet ligger henne varmt om hjärtat.

Med Ingela kommer du göra en djupdykning inom det grundläggande området säkerhet. Allt för att du skall vara väl förberedd och trygg i din roll som SUPyogainstruktör. I säkerhetstänket ingår just en trygg och säker paddelteknik, förberedelser inför en klass och klassupplägg. Det handlar om att titta på inre och yttre faktorer som utrustning, väder och vind, men även om att samla och dela erfarenheter. Vi kommer specifikt gå in på säkerhetstänket när det kommer till paddling i svenska förhållanden och vad man särskilt skall tänka på när det kommer till kallt och strömmande vatten. Du kommer som kursdeltagare få göra en introduktion till ”Ocean Rescue” i tillägg till den vanliga livräddningstekniken som man kan utföra på en SUPbräda. Du kommer få veta hur du på ett säkert sätt introducerar en nybörjare till paddling och du kommer få finslipa din egen teknik. Du får verktyg så du kan bygga din egen SUPyogaklass från din grund som yogalärare. Du använder kunskap och tidigare erfarenheter för att utkristallisera din version av SUPyoga, men du får även med färdigt förslag på klassupplägg. Du får även tips på hur du kan utveckla din SUPyogarörelse och för den som önskar kommer vi göra en liten men viktig insats för miljön – en kort strandstädning på lämplig ö i samband med en av måltiderna som vi kommer inta utomhus.

Kursplan SUP Yoga Instruktörsutbildning
25 timmar

Grunden för ett säkerhetsförebyggande arbete;
• Jag själv som SUPyogalärare
• Mina elever
• Omgivning – fokus på svenska förhållanden
• Riskanalys – lagar och förordningar

Hur man ger förutsättningar till sin SUPyogaklass;
• Utrustning
• Grundläggande & säker paddelteknik
• Kommunikation i land och till havs
• Ankring – teori, praktik och verktyg
• Säkerhetsövningar till havs, där vi förutom vanlig räddningsteknik på brädan även tränar Ocean rescue. Att rekommendera är att du, om du inte har sedan tidigare, även gör en allmän livräddning/HLRkurs.

SUP yoga;
• Grundsekvenser, positioner och justeringar av asanas till brädan
• Uppbyggnad av en SUPyogaklass
• Din roll som SUPyogalärare
• Din SUPyogaklass
• Utveckla din SUPyogarörelse
• För den som önskar kommer vi stanna till på en strand/ö och skräpa upp, som en tacksamhetsgest till naturen och havet som vi får använda som vår arena.

Om läraren

Ingela som håller i kursen är certifierad yogalärare enligt Yoga Alliance RYT500. Hon är utbildad av Ulrica Norberg, Yoga for Life och Camilla Bergström, Art of Life/ Yogaroom och har gått ett flertal vidarutbildningar som Yinyogalärarutbildning för Ulrica Norberg, SUPyogalärarutbildning för Sofie Ringsten, Gravidyogalärarutbildning för Ulrica Norberg och Jennie Liljefors mm. Ingela Holgersson är ansluten till det internationella kvalitets- och certifieringssystemet Yoga Alliance, där hon håller vidareutbildningar YACEP.

Inom paddling är Ingela utbildad havsturledare, instruktör och en av Svenska kanotförbundets certifierare och SUPinstruktörsutbildare inom EuroPaddelPass systemet, vidare är hon SUPinstruktör för ISA (International Surf Association) och har gått ett flertal paddelturledar- och paddelutbildningar inom både Friluftsfrämjandet, Svenska kanotförbundet och Brittish Canoe Union (BCU). Ingela älskar och har en stor respekt för havet, där hon är uppväxt och vill förmedla och inspirera fler till att ta klivet ut för att uppleva havets magi. Hon har en passion för hållbarhet, vilket speglas i hennes många engagemang som exempel återkommande och spontana strandstädningar, för att återställa naturen i sitt ursprungliga skick. Läs mer under Hållbarhet.

Datum & Pris

Datum:
Inför säsongen 2024 har vi tre utbildningar upplagda;
Onsdag 1 maj – Fredag 3 maj 2024
Fredag 31 maj – Söndag 2 juni 2024 – FULLBOKAT
Måndag 10 – Onsdag 13 juni 2024

Det finns möjlighet att hålla fler kurser på uppdrag eller utifrån förfrågan.

Kursavgift: 8 500 sek

Antal deltagare: Max 6 deltagare

Detta ingår:

 • Kursavgiften inkluderar utbildning, hyra av utrustning
 • Kompendiet KONSTEN ATT VARA SUP YOGA
  INSTRUKTÖR – SÅ MYCKET MER ÄN ASANAS av Ingela Holgersson som även innehåller;

  • Lista över rekommenderad läsning & länklista för fördjupat arbete
  • Förslag på upplägg av SUPYogaklass
 • Du får gärna ha med egen utrustning, men priset är detsamma
 • Efter godkänd utbildning får du ett 25 h SUP Yoga Instruktör Certifikat inom Yoga Alliance Continuing Education.

Detta ingår inte:

 • Resa/ Transport
 • Boende

Det förutsätts att:

 • Du har genomfört minst en 200 timmars yogalärarutbildning
 • Du är simkunnig, dvs simmar minst 200 m varav 50 m på rygg
 • Du känner dig bekväm och säker på att vara i, på och runt vatten

Bra att ha med:

Yogamatta, kläder som funkar för paddling och SUPyoga (glöm inte keps, solskydd, vattentät påse och flaska för vatten och skulle du missa något av detta finns det till försäljning på plats), ombyte, handduk, mat, dryck samt extra energi.
Har du egen våtdräkt och neoprenskor, ta gärna med det. Det finns dock våtskor och ”shortie” att låna på plats vid behov.
Ta med lunch, utifrån väder och vind. Vi äter förhoppningsvis någon lunch ute i det fria.
Du får gärna ha med egen paddelutrustning (så kan vi prova varandras brädor och lära oss om fler märken och modeller) och om du föredrar kan du ha med din flytväst.

Gör din anmälan här!

Paddla är livet! Året runt.

Wellness Weekend

Toppen med fokus på säkerhetstänket! En komplett utbildning, det kändes jättebra.

Therese Cederholm, Swayzettes, Åhus

Bra kurs. Heltäckande. Pedagogiskt. Bra folk.

Sara Larsson, Västerås

En toppen SUP-yoga utbildning, professionell och pedagogisk upplagd. Kunde inte startat denna resa på ett bättre sätt än att gå utbildning hos er, tack Ingela.

Elise Bosmyr, SupYogaJkpg, Jönköping

Tack för en bra supyogalärarutbildning! Nu känner jag mig redo för egna klasser.

Anna Olsson, Göteborg

Vilken dröm. 😍 Härliga dagar, mysiga kobbar och den kunskap och erfarenhet som du spred till oss deltagare. Allt för att vi skulle bli trygga och säkra i vår nya roll. Att instruera yoga på vattnet är magiskt och din utbildning kan varmt rekommenderas 🙌❤️

Helena Hammarberg, oppii - yoga & meditation, Gävle