Akvarellhelg

Koppla av, skapa och njut!

Unna dig och dina vänner några kreativa dagar i inspirerande och rogivande miljö med salt vatten och vackra vyer. I Bohuslän kan du måla akvarell bland sjöbodar, vackra hus och smala gator. Ni bor i Skärgårdsstugan i pittoreska Grönemad, Grebbestad där ni kan följa solen runt huset på de olika terrasserna för att avslutningsvis se hur solen sänker sig ned i havet från den stora verandan eller genom något av alla fönster. Det går att välja en eller två dagarskurs och kombinera gärna vistelsen med en guidad paddling, vandring, yoga eller ostronprovning.

Lokala konstnärer & pedagoger

Vi samarbetar med lokala konstnärer och pedagoger och låter närmiljön och naturen stå modell för våra avbildningar.

Om du är nybörjare lär du dig grunderna för att sätta igång med akvarellmålning och för dig som målat ett tag får du nyttiga tips och idéer för att komma vidare.

Målsättningen är att du ska få nya kunskaper och inspiration under några dagar där du helt och fullt fokuserar glädjen i skapandet och energin som fås genom att koppla av och helt fokusera på nuet. Vår ambition är att du ska få en kreativ och inspirerande helg i vår storslagna skärgård. Vi kan varmt rekommendera ett besök till Nordiska Akvarellmuseet på väg till eller från oss och som du finner 1,5 timme söder om oss på Tjörn.

Konstnär Josefin Andersson

Josefins konstnärskap grundar sig i kroppen, meditationen och relationen till en själv och andra; ”Jag skapar när jag är nära mig själv och då upplever jag att det verkligen kommer ur mig, ur min kraft. Inspiration hämtar jag i naturen, bland det som växer och också från det inre landskapet. Det som kan verka abstrakt men som lätt låter sig fångas genom mina penslar och färger.”

Josefin driver företaget Älska Vara Nu som består av två ben: yoga & konst, och ibland möts de två i kombination. Rötterna har hon i Tanum, född och uppvuxen på landet, Stora Anrås närmare bestämt. Hon har gått i skola i Tanumshede.

Hösten 2021 uppmärksammades hon för sitt samarbete med ett destilleri från Göteborg, Wet City Spirit. En av hennes målningar med motiv från Grebbestad pryder deras flaska med akvavit som kallas för Kusten.

Vad är inkluderat?

Akvarellhelgen inkluderar halvpension (frukost & lunch) för 3-6 personer i vårt gästhus Skärgårdsstugan under 2 dygn inkl. lakan och handduk samt handledning av lokal konstnär/pedagog som leder akvarellkursen under 1-2 dagar utifrån dina önskemål. Tillgång till penslar, färg och papper.

Mat och alkoholfri dryck enligt 2 st frukost, 2 st lunch/lunchpaket allt i så stor utsträckning lokalproducerat, ekologiskt och i säsong. Vi brukar servera vegetariskt, fisk och skaldjur, så har du andra önskemål är det bra om du säger till i förväg.

Middag ordnas på egen hand om inte annat överenskommet. Vi kommer gärna med rekommendationer om ni önskar äta på restaurang.

Vi rekommenderar att ni checkar in redan på fredagen så att ni är utvilade och klara att påbörja kursen på lördag efter frukost.

Boka & betala online

Kontakta oss om du föredrar att boka och betala offline via swish eller faktura