11 mars 2021

I process

Idag snöar det, så vintern är tillbaka.
Vi vaknade upp till 15 cm snö och hade en fantastisk morgonpromenad, eftersom snöplogen inte kommer förrän senare till vår lilla fiskeby Grönemad.

Vi har haft några viktiga möten de senaste veckorna, eftersom isen är borta från havet.

Vi har träffat en byggnadsteknisk expert som varit ute på plats och hjälpt oss igång med byggprocessen. Det är mycket positivt, då vi fick reda på att vi kan göra alla delar av Havsstudion som vi har drömt om under de senaste månaderna.

Vi har träffat lokala snickare som kommer hjälpa oss med renoveringen. Vi börjar med utsidan. Taket har murknat på några mindre områden, där måste vi byta lite av den underliggande träkonstruktionen och takpappen. Vi måste också byta ut delar av fasaden som torkat och spruckit. Samtidigt kommer vi se till att alla sidor får den traditionella järnvitriolen, vilket kommer att ge en enhetlighet till Havsstudion med en grå patina som bara blir finare med åren.

Fönstren måste renoveras och vi överväger att byta ut några eftersom de är i dåligt skick.

Vi planerar också att träffa en rörmokare som ska undersöka vattenledningarna ut till ön. Och snart skall vi även träffa elektrikern för att undersöka statusen på elledningarna. Det hjälper mycket om vi har el igång när snickarna kommer på plats fram i april.

Tills vidare;
Klart slut!

Ingela

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.