Vi älskar havet och att tillbringa tid i skärgården. Havsströmmarna är mycket viktiga för det marina livet och vårt nordliga klimat. Men havsströmmarna för även med sig plast och skräp som hamnat i havet och viss del att detta hamnar på våra stränder. Omkring 5 badkar med skräp i timmen når våra stränder i Bohuslän, här finner du mer fakta kring marin nedskräpning.

Det är anledningen till att vi investerat tid och pengar i projekt som bidrar till minskad nedskräpning. Men vi måste också göra något åt det skräp som hamnat och fortsätter hamna på våra stränder och öar. Därför tar vi tillfället att arrangera en strandstädardag den första helgen i maj på Nordiska kusträddardagen. Då alla vi som älskar Bohuslän, haven och naturen tar ett gemensamt krafttag och paddlar ut till öar och skär för att samla upp skräp tillsammans. Dagen avslutas med att vi samlas och avnjuter en gemensam fika. Dessutom kommer det finnas tillfälle att testa årets kajak modeller.

När: Nordiska kusträddardagen – den första lördagen i maj
Världens vackraste skärgård – tisdagen vecka 29
Kontakta oss eller se kalender för fler datum
Var: Grönemad, Grebbestad
Hur: Ta med egen kajak eller meddela ifall du vill hyra en kajak eller paddelbräda. Ta med passande kläder, skor och handskar i en vattentät påse. Tillsammans utgår vi från vårt kajakcenter och paddlar ut till en ö eller fler beroende på hur många vi blir. Vi avbryter strandstädningen för att avnjuta en gemensam fika. Vi har med sopsäckar och fika till alla.

Anmäl dig nu:
Kontakta oss gärna och berätta hur många ni blir, och hur länge ni siktar på att vara med, så tar vi med tillräckligt med utrustning och fika. 🙂

Om du inte har kan vara med denna gång så arrangerar vi även mindre uppskräpningsevent året runt. Om du, ditt företag eller dina vänner vill vara med på en uppskräpning och vrakgods workshop, vrakgods  walk eller boka en vrakgods weekend, ta bara kontakt så hjälper vi dig.