Vandringshelg i Bohuslän

Varmt välkommen att uppleva den populära Bohusleden, bo med havet som granne och njut av lugnet i det genuina fiskeläget Grönemad, strax utanför Grebbestad. Efter att ni checkat in bjuds ni på middag och tillgång till vedeldat bad som ni har till förfogande under hela er vistelse om så önskas. När ni vaknar upp nästföljande dag bjuds ni på frukost följt av transport till den första vandringsetappen som vi gemensamt väljer utifrån önskemål och förutsättningar.

Vi rekommenderar att ni klär i i oömma kläder, fotriktiga skor och att ni även packar ned kameran för det bjuds på många vackra vyer längst vägen. Vi ordnar även med picknick och fika under dagen. För nyckeln till en lyckad dag är en mätt mage. Om ni väljer att vandra på egen hand utan guide kan vi varmt rekommendera boken Vandra Bohusleden som vi har till försäljning. Om ni däremot väljer en av de guidade alternativen kan ni slappna av och låta guiderna leda er genom dagen, då de delar med sig av sina historier och smultronställen. Vårt mål med turen är att ni ska känna er trygga och ha det trevligt.

Efter vandringen återvänder ni till Skärgårdsstugan där ni kan vila ut innan middagen serveras. Här har ni ett charmigt boende med utsikt över havet. Klara dagar ser ni ända ut till Väderöarna. Ett öppet vardagsrum med kök, två sovloft, en stickkoj med en våningssäng, toalett och dusch. I köksdelen finner ni allt man behöver; spis, ugn, kaffekokare, mikro et c. Gråmulna eller krispiga vinterdagar tänder ni en brasa i kaminen och myser av gott sällskap. På de härliga uteplatserna från öst till väst, kan ni njuta av solen från morgon till sen kväll, då den dyker ner i havet. Det finns också möjlighet att njuta av det vedeldade utomhusbadkaret. Detta genuina gästhus är som gjort för avkoppling med sitt ostörda läge och panoramautsikt över Skagerrak.  Runt husknuten kan ni lugnt njuta av underbar natur med bohuslänska klippor som breder ut sig mot havet.

Nästföljande morgon erbjuds ni återigen en lagad frukost och tid att packa ihop era väskor innan det blir tillfälle att njuta av en halvdagsvandring i underbara Tjurpannans naturreservat.

Nedan finner du några olika paketförslag som inkluderar boende, guide och vandring. Vi har även möjlighet att skräddarsy lösningar utifrån era behov. Vi erbjuder även Yoga, Kajak, Paddelboard och kan tipsa om bra massörer vid behov. 

Våra lokala guider Ingela & Marcus på väg att möta upp en grupp för vandring på Bohusleden. Photo Credits: Lukasz Warzecha/Westsweden.com

 

Alternativ 1.
Självguidad vandring på Bohusleden eller Ö-vandra på egen hand – 4 995 sek/person

Välj mellan att antingen göra en självguidad Ö-vandring eller en självguidad vandring på Bohusleden etappp 26 eller etapp 27. Kombinera detta med en halvdags vandring i naturreservatet Tjurpannan eller Veddö som ligger vid havet.

Ö-vandra på egen hand
Upplev och utforska skärgården till fots. Vi har en båt tar dig ut till fina öar och skär i vår fantastiska skärgård. Vi släpper av dig på en lämplig ö utifrån dina behov och önskemål. En populär ö att vandra på är naturreservatet Otterön här finner du fina badstränder, kulturminnen, vandringsleder, djur och växtlighet. Om du har tur kan du även se Mufflon får. Du får en vandringskarta och vi avtalar en tid då du vill bli hämtat och sedan är det bara att vandra och utforska ön på egen hand. 1-9 timmar beroende på önskemål och tid.

Självguidad vandring på Bohusleden
Vandring passar alla årstider och alla åldrar. Bohusleden som är hela 37 mil från Göteborg i söder till Norska gränsen i norr erbjuder lite längre vandringar.  Två av våra favoriter är etappp 26 med Björnerödspiggen 222 meter över havet och etapp 27 med vattenfallet Älgafallet 46 meters fallhöjd för att nämna några.

Mat och Logi enligt nedan.
Vi hjälper till med transporten så att du kan vandra enkel väg på Bohusleden eller en runslinga till havs.

Självguidad vandring på Väddö Naturreservat vid havet.
Photo Cred; Lukasz Warzecha/Westsweden.com
Upplev där himmel och hav möts – utforska en ö på egen hand. Photo Credits: Lukasz Warzecha/Westsweden.com
Photo: Lukasz Warzech
Vår guide Ingela spanar in vad som rör sig på havet. Photo Credit: Lukasz Warzecha/Westsweden.com
Photo Credits: Roger Borgelid/Westsweden.com
Havsnära vandringar ger ett sug i magen. I dubbel bemärkelse. Photo Credits: Roger Borgelid/Westsweden.com

Alternativ 2.
Guidens val – Tre korta och havsnära vandringar på två dagar – 6 500 sek/person

Tre korta guidade halvdagsvandringar vid havet, 1-3 h/vandring och lunch på vår lokala favorit restaurang som även finns med i The White Guide.

Följ med våra lokala guider som visar upp våra vackraste smultronstället. På två dagar får du med dig två naturreservat som ligger vid havet, Tjurpannan och Veddö, samt vår hemliga favorit i det pittoreska fiskeläget Havstenssund.

Ett lättillgängligt alternativ för dig som inte är så van vid att vandra. Ställer lägre krav på utrustning.

Mat och Logi ingår enligt nedan. På lördagskvällen serveras du skaldjur och du kommer även få höra historien och prova vårt lokala och mytomspunna Grebbestad ostron.

Transport ingår om så önskas till och från start- och slutpunkt på vandringarna. Önskar du ett extra Corona vänligt alternativ följer du efter guiden i egen bil.

Alternativ 3.
Yoga, vandring och utomhusmatlagning – 6 500 sek/person

Tre guidade halvdagsvandringar vid havet, 1-3 h/vandring. Tre yogapass.
Och utomhusmatlagning tillsammans i det fria. Under vår vandring söker vi även efter ätbart i naturen som vi senare kan krydda vår måltid med.

Följ med vår lokala guide Ingela som visar upp våra vackraste smultronstället. På två dagar får du med dig två naturreservat som ligger vid havet, Tjurpannan och Veddö, samt vår hemliga favorit i det pittoreska fiskeläget Havstenssund. I tillägg bjuds du på tre yogapass av vår guide och yogainstruktör Ingela – två pass som fokuserar på andning, koncentration och rörelse och ett yinyoga pass där du stannar upp lite längre i varje position och ger kroppen möjlighet att sträcka ut och släppa ut sina spänningar.

Mat och Logi ingår enligt nedan. Egen yogamatta tas med eller kan köpas på plats.

Transport ingår om så önskas till och från start- och slutpunkt på vandringarna. Önskar du ett extra Corona vänligt alternativ följer du efter guiden i egen bil.

Tre yogapass under två dagar. I underbar kombination med vandring och utomhusmatlagning.
Photo Cred Lukasz Warzecha
Utomhusmatlagning tillsammans. Vi undersöker även vad naturen har att bjuda på under vägens gång. Photo Credits: Lukasz Warzecha/Westsweden.com
Photo: Lukasz Warzech
Planering, karta och kompass. Photo Credits: Lukasz Warzecha/Westsweden.com
Photo: Lukasz Warzech
En introduktion till vandring. Våra lokala guider Ingela & Marcus tar dig med till sina smultronstället. Photo Credits: Lukasz Warzecha/Westsweden.com

Alternativ 4.
Vandra Bohusleden med lokal guide – En introduktion till vandring – 7 500 sek/person
Guidad heldagsvandring på Bohusleden etappp 26 eller etapp 27 och halvdagsvandring på Tjurpannans naturreservat inklusive fika och picknick.

Skog och hav i njutbar kombination. Följ med våra lokala guider på en minnesvärd vandring med stopp på våra favoritställen längs vägen. Laga mat över öppen eld, njut av lugnet, djur och natur.

Utifrån din egen kunskapsnivå får du på ett opretentiöst sätt, möjlighet att lära dig grunderna när det kommer till att vandra i skog och mark – hur man kan tänka när man planerar, får en genomgång av hur du använder karta & kompass, hur man gör upp en eld och lagar mat i det fria, får en uppfräschning av allemansrätten och andra matnyttiga tips och trix inklusive en packlista inför din kommande vandringshelg. Det är bara att säga till om du även vill öva på att sätta upp ett tält.

För dig som vill ta steget från promenader till vandring. Vi bestiger inga berg, men du kommer känna i kroppen efter en heldag med ryggsäcken på ryggen, att du har lagt en hel del metrar bakom dig.

Mat och Logi enligt nedan. Transport ingår om så önskas till och från start- och slutpunkt på vandringarna. Önskar du ett extra Corona vänligt alternativ följer du efter guiden i egen bil.

Detta ingår i alla paket

Vinterhalvåret – när lugnet återvänt

Vandringshelgen inkluderar helpension för minst 2 personer i vårt gästhus Skärgårdsstugan under 2 dygn inkl. lakan och handduk samt transporter till och från vandringslederna under perioden september till juni.

Mat och alkoholfri dryck enligt; 2 st frukost, 2 st lunch/lunchpaket och 2 st middag – allt i så stor utsträckning lokalproducerat, ekologiskt och i säsong.
Vi brukar servera vegetariskt, fisk och skaldjur, så har du andra önskemål är det bra om du säger till i förväg.

Vi rekommenderar att ni checkar in redan på fredagen så att ni är utvilade och klara att påbörja vandringen på lördag efter frukost. Om du bokar in dig på ett vardagspaket ingår boken Vandra Bohusleden.

Tillval;
Vedeldat utomhusbadkar 1 500 sek/dygn
Boken Vandra Bohusleden från Calazo 299 sek
SPA på TanumStrand 550 sek/person
Kallt bad GRATIS

Sommarhalvåret – när solen inte vill gå ner

Under sommarhalvåret hyr vi endast ut vårt gästhus veckovis och har därför samarbete med en rad boendeanläggningar och kan erbjuda paket med boende på hotel, pensionat, vandrarhem, camping med stuga eller tält kontakta oss för offert

Mer information om vandring, finner du här.

BOENDE
Skärgårdsstugan med panoramautsikt över havet.
Vedeldat utomhusbadkar från norrländska Hikki & konstnären Per Enoksson.

Boka och betala online

Hör av dig om du föredrar att betala offline så skickar vi en faktura