Vandringshelg i Bohuslän

Varmt välkommen att uppleva den populära Bohusleden, bo med havet som granne och njut av lugnet i det genuina fiskeläget Grönemad, strax utanför Grebbestad. Efter att ni checkat in bjuds ni på middag och tillgång till vedeldat bad som ni har till förfogande under hela er vistelse. När ni vaknar upp nästföljande dag bjuds ni på frukost följt av transport till den första vandringsetappen som vi gemensamt väljer utifrån önskemål och förutsättningar.

Vi rekommenderar att ni klär i i oömma kläder, fotriktiga skor och att ni även packar ned kameran för det bjuds på många vackra vyer längst vägen. Vi ordnar även med picknick och fika under dagen. För nyckeln till en lyckad dag är en mätt mage. Om ni väljer att vandra på egen hand utan guide kan vi varmt rekommendera boken Vandra Bohusleden som vi har till försäljning. Om ni däremot väljer en av de guidade alternativen kan ni slappna av och låta guiderna leda er genom dagen då de delar med sig av sina historier och smultronställen. Vårt mål med turen är att ni ska känna er trygga och ha det trevligt.

Efter vandringen återvänder ni till Skärgårdsstugan där ni kan vila ut innan middagen serveras. Här har ni ett charmigt boende med utsikt över havet. Klara dagar ser ni ända ut till Väderöarna. Ett öppet vardagsrum med kök, två sovloft, en stickkoj med en våningssäng, toalett och dusch. I köksdelen finner ni allt man behöver; spis, ugn, kaffekokare, mikro et c. Gråmulna eller krispiga vinterdagar tänder ni en brasa i kaminen och myser av gott sällskap. På de härliga uteplatserna från öst till väst, kan ni njuta av solen från morgon till sen kväll, då den dyker ner i havet. Det finns också möjlighet att njuta av det vedeldade utomhusbadkaret. Detta genuina gästhus är som gjort för avkoppling med sitt ostörda läge och panoramautsikt över Skagerrak.  Runt husknuten kan ni lugnt njuta av underbar natur med bohuslänska klippor som breder ut sig mot havet.

Nästföljande morgon erbjuds ni återigen en lagad frukost och tid att packa ihop era väskor innan det blir tillfälle att njuta av en halvdagsvandring i underbara Tjurpannans naturreservat.

Nedan finner du några olika paketförslag som inkluderar boende, guide och vandring.  Vi har även möjlighet att skräddarsy lösningar utifrån era behov. Vi erbjuder även Yoga, Kajak, Paddelboard och kan tips om bra massörer vid behov. 

Pris

Vinterhalvåret – när lugnet återvänt

Vandringshelgen inkluderar helpension för minst 2 personer i vårt gästhus Skärgårdsstugan under 2 dygn inkl. lakan och handduk under perioden september-juni samt transporter till och från vandringslederna. Mat och alkoholfri dryck enligt; 2 st frukost, 2 st lunch/lunchpaket och 2 st middag – allt i så stor utsträckning lokalproducerat, ekologiskt och i säsong. Vi rekommenderar att ni checkar in redan på fredagen så att ni är utvilade och klara att påbörja vandringen på lördag efter frukost. Det går även bra att boka vardagar till reducerat pris.

Alternativ 1 – 4995 sek/person
Självguidad vandring Bohusleden etappp 26 eller etapp 27 plus halvdags vandring i Tjurpannans naturreservat sista dagen inkl. matsäck

Alternativ 2 – 5995 sek/person
Tre guidade halvdagsvandringar längst kusten samt lunch på en av våra favorit restauranger.

Alternativ 3 – 6995 sek/person
Guidad heldagsvandring Bohusleden etappp 26 eller etapp 27 samt guidad halvdagsvandring Tjurpannan naturreservat sista dagen inklusive fika och picknick båda dagarna

Sommarhalvåret – när solen inte vill gå ner

Under sommarhalvåret hyr vi endast ut vårt gästhus veckovis och har därför samarbete med en rad boendeanläggningar och kan erbjuda paket med boende på hotel, pensionat, vandrarhem, camping med stuga eller tält kontakta oss för offert

 

BOENDE