Vandringsleder

Det finns många vackra platser att upptäcka och platser att besöka. Vi har samlat några av våra favoriter och matnyttig information som man bör beakta när man vistas i naturen. Dessa turer kan man göra kostnadsfritt på egen hand och ifall man vill ha med sig en vägvisare och guide går det att ordna, det är bara att kontakta oss så berättar vi mer. Som alltid rekommenderar vi oömma kläder, fotriktiga skor och en god fika.

[cml_media_alt id='4569']2014-01-19 12.24.24[/cml_media_alt]
Munkgrottorna, Grönemad
Munkgrottorna –I Grönemad finner du fantastiska stenformationer och en ”grotta” även kalled Munkarna eller Munkkyran som mejslats fram under istiden. Vandra på egen hand eller med en guide som tar dig med på en vrakgods vandring.

Tjurpannan – Strax norr om Grebbestad finner du Tjurpannans naturreservat ett av bohusläns mest beryktade och omtalade naturreservat, välkänt bland sjöfolk för dess mäktiga skådespel när hav och vind bjuder upp till dans. Hyr en guide 275 sek/person inkl. fika

Målarklöva – norr om Tjurpannan finner du det fina fiskesamhället Havstensund med ett myller av båtar och gamla vackra hus. Här finner du även en dold trång klöva (spricka i berget) som leder dig upp till toppen av berget och en fantastisk utsiktsplats över infarten från havet till samhället. Hyr en guide 200 sek/person

Veddö naurreservat, strax söder om Grebbestad innan Fjällbacka finner du Veddö naturreservat som bjuder på rik natur, fauna och enastående utsikt över Fjällbacka skärgård. Vandra på egen hand eller med en guide som tar dig med på en vrakgods vandring.

Kungsklyftan – I Fjällbacka strax söder om Grebbestad finner du Kungsklyftan vilket är en mycket större och välbesökt spricka i berget. Här filmades bland annat Astrid Lindgrens bok Ronja Rövardotter in en känd scen när rövarna härjade i bergen.

[cml_media_alt id='4635']Kungsklyftan[/cml_media_alt]
Kungsklyftan
Bohusleden – välkommen till den vackra och variationsrika Bohusleden/ Nordsjöleden. 370 km härlig svensk natur ligger framför dig.

Kustsigen – som invigdes 2007, är ett samarbete mellan Norge och Sverige i projekt att knyta samman kustnära vandringsleder, Kuststigen.

Att vandra utefter Bergaleden är som att gå genom historien. Här har vi tagit fram en vandringsled på ca 2,5 km som tar med dig på en tur genom tiden. Från etableringen av Hornbore slottsruin på andra sidan sundet, genom tiden för sillperioderna och Stenhuggarepoken.

Älgafallen –Besök bohusläns högsta vattenfall på 46 meter och läs om vår historia och se fornminnen, en lagom dagstur från Grebbestad, Älgafallen

Ranebo friluftscenter –här finner sevärdigheter som Amundshatt, Rövargrottan och mycket mycket mer, väl värt ett besök eller två. Hyr en guide 350 sek/person inkl. fika

Här finner ni fler tips på vackra vandringsleder i vårt närområde.