browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Yoga

Skärgårdsidyllen erbjuder yoga på ö, hav och land

Vi erbjuder yoga för den nyfikna nybörjaren, motionären, livsnjutaren och alla som vill uppleva yoga våra fina omgivningar och skärgården. Passen går som regel av stapeln i Grönemad, Grebbestad och leds av utbildade yogalärare. Vi erbjuder lämplig utrustning och hjälpmedel. Hos oss  får du en trevlig och trygg yogaupplevelse i en vacker miljö. Vi erbjuder även Kayoga, SUPyoga och SUPyogalärarutbildningar.

Delta i yogaklass i grupp eller boka en privatklass, både för enskild träning med personlig coachning eller för en grupp som exempelvis företaget eller kompisgänget.

Så snart vädret tillåter yogar vi utomhus. Vid inomhustemperaturer är vi i Skärgårdsidyllens Ocean View Studio på berget i Grönemad med utsikt över den närmsta skärgården med horisonten i fjärran. 

Vi har möjlighet att ta oss till dig eller ditt företag, om du hellre önskar detta och har lokal.

Yoga i grupp

Yoga i grupp
Följ med på ett yogapass med utsikt över Skagerack.
Skärgårdsidyllen bjuder in till yogapass för såväl nybörjaren som den mer avancerade. Vi fokuserar på andningen som är vårt redskap som hjälper oss vidare in i träningen, yogapositionerna och i livet utanför mattan. Fokus ligger på att bygga styrka och linjera kroppen i såväl muskler som skelett för att yoga på ett tryggt och säkert sätt.

I den lilla gruppen finns det tid för alla. I den mån man vill finns det utrymme för det personliga, med instruktioner och korrigeringar.

Passet innehåller pulshöjande sekvenser, övningar som stärker kroppen, andningsövningar, förlängning av stela muskler som hjälper dig att bli smidigare och sist men inte minst avslappning.

Tid: Schema på www.facebook.com/skärgårdsidyllen under evenemang Ocean View Yoga
Pris:
200 sek /60 min Hatha yoga inkl yogamatta, meditationskudde, filt, yogablock och yogabälte
Boka: Begränsat antal platser, därav endast föranmälan info@skargardsidyllen.se

Utomhusyoga

Utomhusyoga vid Kullgrens brygga, Grönemad
Börja dagen med ett yogapass!
Under sommaren bjuder vi in till utomhusyoga vid Kullgrens brygga i Grönemad.
Starta upp dagen med att mjuka upp dig, sträck ut dig, ge dig själv en härlig grund att fortsätta dagen med! 
Både du som vill prova på att yoga och du mer erfarna yogautövare är varmt välkomna!

Tid: Drop in Torsdagar Kl 8:30 – 9:30 från 28 juni till 30 augusti (ändringar i datum publiceras på www.facebook.com/skargardsidyllen under Evenemang)
Pris: Drop In – 150 sek/60 min Hatha yoga med egen utrustning (yogamatta/handduk/eller något annat som du tycker funkar…)
Pris: 200 sek/60 min Hatha yoga inkl utrustning (yogamatta, meditationskudde, yogablock och yogabälte)  
Boka: Utrustning bokas senast kvällen innan på ingela.holgersson@skargardsidyllen.se

Vid regn ställer vi in.

Privat Yogaklass

Privat Yogaklass – personlig coachning eller i grupp
För er som vill ha en mer personlig yoga resa erbjuder vi Privata Yogaklasser.
När det gäller Privata Yogaklasser sker det i nära samråd med dig och med utgångspunkt i tidigare erfarenheter och önskemål. Detsamma gäller för Privata Yogaklasser i grupp.

Vi har även utrymme för att sluta upp till mindre event där man vill att det skall hända något extra. Kanske är det en födelsedag med heldagsprogram, en möhippa eller svensexa, där man vill ge något utöver det vanliga.

Samma pris för upp till 3 personer, därefter offert.
Pris: 750 sek /60 min Hatha yoga inkl utrustning (yogamatta, meditationskudde, filt, yogablock och yogabälte).
Reskostnad tillkommer för yoga i lokal på annan plats.

Ingela Holgersson

Vår huvudlärare i yoga – Ingela Holgersson
Ingela har utbildat sig i Hathayoga hos Camilla Bergström, Yogaroom i Kungsbacka. Camilla är  hemkommen från Kalifornien, USA, där hon har arbetat med yoga i över 20 år. I många avseenden är USA föregångslandet när det kommer till den yoga vi utövar i västvärlden.
I Hathayogalärarutbildningen har det varit flera gästlärare som exempelvis Erik Myrberg, läkare och yogalärare, som tagit med sin kunskap och erfarenhet och delat med sig, vilket gör att utbildningen har gett en bred bas och förståelse för vad som händer med oss och i kroppen när vi utövar yoga. Detta har bland annat legat till grund för Ingela’s beslut av att välja just utbildningen på Yogaroom och Camilla Bergström, som har löpt under ett års tid och resulterar i en certifiering inom det internationella certifieringssystemet Yoga Alliance, sk RYT200 certifierad yogalärare. Tidigare har Ingela även utbildat sig till Barnyogaledare, något som gav mersmak.

Yoga till havs

Kayak + yoga = Kayoga

Kayoga
Prova kombinationen av kajak och yoga = kayoga, en oförglömlig upplevelse.
Vi paddlar ut till en av våra fantastiska öar i närområdet och gör en mjukgörande yoga. Vi sträcker ut oss i speciellt anpassade yogaövningar för oss som tycker om att spendera tid i kajaken. Vår yogalärare Ingela som har mångårig kajakerfarenhet, är utbildad inom det internationella certifieringssystemet Yoga Alliance, leder oss varsamt genom klassen och får oss att än mer njuta av den fantastiska naturen. Läs mer om Kayoga här.

Tid: Turen tar 3 timmar inkl en kort kajakinstruktion på land.
Pris: 950 sek/person inkl. kajak, flytväst, yogamatta och props.
Boka: Boka plats/Intresseanmälan

SUPyoga

SUP yoga
Vill du prova en rolig & lite annorlunda upplevelse? Isåfall skall du komma och prova på SUPyoga hos oss på Skärgårdsidyllen i samarbete med Pia Lund som har över 13 års erfarenhet av att leda yogagrupper med sitt företag Dansande krigaren! När inte Pia håller i SUPyogan, håller Ingela från Skärgårdsidyllen klassen. Även Ingela har mångårig erfarenhet som SUPinstruktör och är utbildad både yogalärare och SUPyogainstruktör.
Läs mer  om SUP yoga här.

Tid: 2 timmars ledarledd SUPyoga inklusive utrustning
Pris: 495 sek/person inkl. SUP, paddel, våtdräkt och flytväst.
Boka: Boka plats/Intresseanmälan

Sofie Ringsten

SUP yoga lärarutbildning
Skärgårdsidyllen erbjuder en 3 dagars SUPyoga lärarutbildning tillsammans med Sofie Ringsten. Under 3 dagar har du möjlighet att ta till dig de praktiska verktygen och det mentala förtroendet som krävs för att omvandla din yogaundervisning till en flytande arena. Läs mer om SUP yoga lärarutbildning här.

Tid: 29 juni till 1 juli 2018
Pris: 6 500 sek
Boka: Boka plats/Intresseanmälan

Läs kommentarer från några av Skärgårdsidyllens yogadeltagare;

”Det här är som att ha varit på ett mini SPA.” 

Kim de Bruin, Grebbestad

”Detta du gör Ingela, är starkt och kraftfullt!”

Lena Bogärde, Grebbestad

”Tack Ingela på Skärgårdsidyllen för ännu en yogatimme. Rekommenderas. #yoga #energi #styrka #avslappning #yogaifantastiskmiljö”

Ulrika Döbeln, Hamburgö

”Tack för ett härligt yoga pass. Du är duktig! Du är mentalt närvarande och ser oss deltagare på ett oerhört bra sätt.”

Camilla Tynelius, Kungshamn