Vrakgodshelg

Skattjakt i Norra Bohuslän – för en bättre värld

Båttur och skattjakt
Efter en kort båttur där vi insuper den salta havsluften bland kobbar och skär, gör vi strandhugg på en passande ö utifrån väder och vind. Vi går igenom vad man kan tänka på när man skall ”vraga”, dvs plocka vrakgods, och alla får passande utrustning för vår kommande skattjakt. Därefter följer vi strandlinjen och plockar upp det som inte hör hemma i naturen. Våra fynd lägger vi undan för att använda senare när vi har vår vrakgods workshop.

Vrakgodsvandring

[cml_media_alt id='2990']Muurikka[/cml_media_alt]

Lunch – Musslor i det fria
När det börjar kurra i magen, tar vi fram Muurikkan – stekhällen för utomhusmatlagning, tänder elden och lagar en mustig måltid i det fria. Att gå på skattjakt/vraga är en av de bästa kryddorna, när det är dags att njuta av den rykande varma måltiden av närodlade musslor med en doft av lök som vi doppar vårt lokalt bakade tångbröd i. Självklart bjuder vi på passande måltidsdryck från vårt närområde.

När vi känner oss nöjda med våra strandfynd och sopsäckarna är fyllda, samlar vi oss för återfärd till land. När vi hoppat i land och tagit hand om våra fynd, har ni tid att slappna av och värma er i den underbara Skärgårdsstugan eller annat boende i närheten.

Vrakgods workshop med frukost och lunch utifrån säsong
När ni haft tid för frukost samlas vi för vår vrakgods workshop. Vi har en kort genomgång för att ge uppslag till vad man kan skapa och sedan är det dags att sätta igång.

Vi avslutar workshopen med lunch utifrån säsong. Vi använder råvaror som är lokalt odlade och/eller ekologiska så långt det går. Efter lunchen har vi en genomgång, där vi visar upp våra alster för varandra och ni får en utmärkelse för att ni varit med och gjort vår värld och skärgården vackrare.

BOENDE

Pris

Vinterhalvåret – när lugnet återvänt
Pris nedan avser samtliga aktiviteter beskrivna ovan samt boende i vårt gästhus Skärgårdsstugan för minst 2 personer under perioden september-mitten av juni

Vardagar måndag-torsdag (1 natt):
3000 sek/person – boende, helpension, samtliga aktiviteter

Fredag-Lördag eller Lördag-Söndag (1 natt):
4000 sek/person – boende, helpension, samtliga aktiviteter

Extra natt: 1250 sek/person inkl. frukost

Sommarhalvåret – när solen inte vill gå ner
Under sommarhalvåret hyr vi endast ut vårt gästhus veckovis och har därför samarbete med en rad boendeanläggningar och kan erbjuda paket med boende på hotel, pensionat, vandrarhem, camping med stuga eller tält kontakta oss för offert

Tillval

Extra dygn för att uppleva exempelvis